szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent Beton.Hofi harmadik, 0 című mixtape-je, amiről a rapper azt mondja, hogy ez az eddigi leginkább kísérletező, legkomplexebb projekt, amiben életében valaha csinált.

„A 0-t a szeretteimnek, a barátaimnak és az időközben elhunyt mamámnak dedikálom. A koncepcióm az volt, hogy igyekezzek a bennem lévő érzésekről minél részletesebben, kifejezőbben közvetíteni anélkül, hogy karakteren kívülre kerülnénk. Talán ennyi emléket, ilyen részletességgel sosem bújtattam el a számokban” – mondja Beton.Hofi a március 8-án megjelent harmadik lemezéről.

Az előző két albumához hasonlóan itt is van a DAY-sorozatnak egy, az eddigieknél hosszabb része, ez a DAY 0, és más trekkek is kapcsolódnak korábbi számokhoz.

Az április 13-án az MVM Dome-ban koncertező Beton.Hofi azt mondja, hogy ez talán az eddigi leginkább kísérletező, legkomplexebb projekt, amiben életében részt vett. Chrisről, a producerről úgy fogalmaz, hogy nagyon szorosan dolgoztak együtt. “Az utolsó hetekben már konkrétan technikailag bent éltünk a stúdióban. Olyan volt, mint egy beköltözős hiphop reality természetesen kondi, szoli és mosoda nélkül.”

A borítót Miki357 fotózta egy legendás római kiránduláson, az utómunka és a tracklist is az ő munkája.
Banana Records

A 0 című mixtape hangzásvilágáért a szintén erdélyi származású, de produceri munkásságát Londonban kezdő ANUBII$ (Hegyi Christian) felelt. A kiadvány 18 dalt és két átvezetőt tartalmaz.

A zenéken többek között Hundred Sins, toldyuuso, Dom Beats (Jazzbois) Dan Pinto (Wavy Kollektíva), alprite, Kovács Gerrison, Baba Aziz, Miller Dávid, NoOne és dj bestbars gondolkodott.

A lemez a Banana Records kiadó és menedzsment gondozásában jelenik meg, illetve a K066EKT1F LUCYD művészeti kollektíva kiadványa.