Légi közlekedés

Több mint száz járatot töröltek az amszterdami repülőtéren a sűrű köd és a jegesedés miatt

A járattörlés Budapestre menő és onnan érkező repülőgépeket is érint.

2023.12.07 19:14MTI

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőteret érintő minden érkező és induló repülőjárat késik vagy törölték a sűrű köd és a jegesedés miatt, a KLM holland légitársaság legkevesebb 130 induló járatát törölte - közölte a holland légikikötő a honlapján csütörtök este.

A járattörlés Budapestre menő és onnan érkező repülőgépeket is érint.

A honlapon közzétett információk szerint a késéseket és a járatok törlését a sűrű köd és az alacsony hőmérséklet okozza. Az időjárási körülmények által késleltetett indulások és érkezések befolyásolhatják a nap hátralévő részének menetrendjét - hívták fel a figyelmet.

A KLM a honlapján azt írta, hogy hosszú várakozási időre és járattörlésekre kell számítani a Schipholon. A tartósan fagyos időjárás miatt a repülőgépeket jégmentesíteni kell, a sűrű köd miatt pedig korlátozott a kifutópálya kapacitása - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.