szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kós Hubert nem erre a rekordra a legbüszkébb.

Kis híján hazaküldte Kós Hubertet edzője az arizonai egyetemi úszóbajnokságról a világklasszisokkal foglalkozó Bob Bowman a 200 yardos (1 yard=0,91 méter) hátúszás döntője előtt – írja a Magyar Úszószövetség a Facebook-oldalán. A bejegyzésből az is kiderül, hogy a világbajnok magyar sportoló a fináléban megdöntötte a négyszeres olimpiai bajnok Ryan Murphy 2016-os csúcsát, amivel összamerikai egyetemi rekorder lett.

Az előfutamban történelmet írtam… Hát a magam módján, mert csináltam egy negatív splitet (gyengébb lett a második száz, mint az első). Bob majdnem hazazavart a döntő előtt, amit inkább nem részleteznék… Este a csúcs pedig úgy jött össze, hogy szinte mindent elrontottam, és majdnem elszámoltam, hogy mennyi van hátra. Az utolsó ötvenre fordulva hirtelen belém vágott, még száz yardot kell menni, és nem éreztem, hogy addig négy hossz ment le vagy hat, ehhez képest jött össze a rekord

– idézte Kós Hubertet a szövetség.

Az úszó azonban nem erre a csúcsra a legbüszkébb, hanem arra, hogy behozta első helyre a 4×100-as arizonai váltót, ráadásul jobb idővel, mint amivel az egyéni számot megnyerték. Ő 41,25-öt úszott, az egyéni szám győztese pedig 41,63-at.

Nemrégiben egy nagyobb cikkben foglalkoztunk azzal, milyen esélyekkel várják a júliusban kezdődő párizsi olimpiát a magyar medencés úszók:

Milák Kristófra várva – hol tart a magyar sikersport öt hónappal az olimpia előtt?

Már fél év sincs hátra a párizsi olimpiáig, amelyre mostanáig tizenhat medencés úszó és három váltó szerzett kvótát. A dohai világbajnokság nem mutatta meg a valós erőviszonyokat, ezért összeszedtük, kik vívhatják még ki az indulás jogát, kitől várhatóak a legjobb eredmények.