szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen alkalommal, a Freeszfe és a Budapest Brand meghívására fog össze egy különleges projektet.

Az egykori Krétakör alapítója, a hosszú évek óta külföldön élő és alkotó Schilling Árpád egyetlen alkalommal, a Freeszfe és a Budapest Brand meghívására dolgozik újra itthon. A rendező művészeti vezetőként fog össze egy három eseményből álló különleges projektet, melyet a Freeszfe osztályainak hallgatói – filmesek és színházi alkotók – hoznak létre.

A béke szigete című produkció disztópikus elmélkedés a jövőről, a huxit árnyékában. Schilling Árpád azt mondta, elsősorban azért vállalta el a feladatot, mert hisz abban, hogy „ezekben az ínséges időkben egyetlen lehetőség az összefogás, az erők egyesítése, a kreatív energiák mozgósítása”.

„Az életünk a legféltettebb kincsünk, ha a mindenkori tapasztalatunk az, hogy nemcsak ignorálnak minket, de kifejezetten zaklatnak a hatalom emberei és szimpatizánsai, akkor előbb-utóbb megfordul bennünk, hogy miért nem ott élünk, ahol megbecsülnek minket? Én tudom, hogy miről beszélek, és ezért is szeretném támogatni azokat a fiatalokat, akik még nem jutottak el a totális feladás állapotába” – mondta a rendező.

A program május 9. és 12. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében látható három alkalommal a CEU-n.