szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A június 6–8. között a szegedi Partfürdőn rendezett Déjà Vu Fesztiválra érkezik minden idők legsikeresebb lánybandájának egykori tagja.

Melanie Chisholm, azaz Melanie C (vagy Sporty Spice) a világhírű formációval – két év alatt – két egymást követő number one albumot, kilenc világslágerből nyolc number one kislemezt, a legnagyobb példányszámban eladott debütáló kislemezt és a zenetörténet legnagyobb példányszámban eladott lánycsapatalbumát adták ki. Öt Brit Awards, négy Billboard Music Awards, három American Music Awards, három MTV Europe Music Awards és egy MTV Video Music Award díjat kaptak. 2000-ben ők lettek a Brit Award for Outstanding Contribution to Music legfiatalabb díjazottjai.

Melanie C 1998-ban kezdett szólókarrierbe, a pop-, rock- és dance-zenén átívelő debütáló albuma, a Northern Star világszerte 4 millió példányban kelt el, és az Egyesült Királyságban háromszoros platinalemezes lett. A lemezről két kislemez, a Never Be the Same Again és az I Turn to You is listavezető sláger volt.

Nyolc szólóalbummal a háta mögött összesen 41 ezüst, arany és platina minősítéssel rendelkezik szólóelőadóként. Melanie C 14 brit listavezető kislemezzel büszkélkedhet, és ő az egyetlen női előadó, aki szólóban, duóban, kvartettben és kvintettben is listavezető volt. Énekesnői munkásságán túlmenően kiadó tulajdonosa, színész, táncos, tehetségkutató műsorok zsűritagja és író is, kiemelkedő karrierje során jelentős példaképpé vált a nők számára a világ minden táján.

A Déjà Vu Fesztiválon fellép még a 90-es évek kedvenc partihimnuszaival érkező 2 Unlimited, az ezredforduló sikerszériás slágergyárosa, az Alcazar, az ATC német dance-formáció, a Cascada, DJ Antoine, Edward Maya, Haddaway, O-Zone és az európai dance-szcénába a Cotton Eye Joe alapművel berobbanó Rednex.

Hogy a fesztivál melyik napján lép fel, egyelőre nem tudni, mert a szervezők nem adnak napi bontást. Mel C az oldala szerint június 7-én Angliában lép fel, tehát vagy ez előtt vagy ez után egy nappal énekel a szegedieknek.