Szikora Róbert elárulta, hány gidája volt eddig

2024.03.13. 11:50
Az R-GO zenekar több mint 40 éves sikeréhez a zenészek mellett a háttérben táncoló és vokálozó lányok, azaz a gidák is hozzájárultak. Szikora Róbert, a zenekar frontembere most a Bestnek mesélt a lányokról.

Szikora Róbert a Best magazin legújabb számában beszélt arról, hogy nagy hangsúlyt fektet az R-GO zenekarban vokálozó és táncoló lányok kiválasztására. Jelenleg ezt a szerepet Gina és Flóra tölti be, akiket a frontember nyolcvan jelentkező közül választott ki, és akiknek komolyan bizonyítaniuk kellett ahhoz, hogy gidák lehessenek.

Szikora Róbert elmondta, hogy mindkét lány talpraesett és kreatív, de az emberi tulajdonságaik is ugyanilyen fontosak.

Mielőtt kiválasztottuk őket, nemcsak az ének- és tánctudásukról kellett számot adniuk, hanem meg kellett oldaniuk az általunk kiszabott feladatokat is. Például kaptak ollót, tűt, cérnát, egy anyagdarabot, és rövid idő alatt fellépőruhát kellett varrniuk maguknak

– árulta el a frontember. Eddig saját számítása szerint negyven gidája volt, de ebben benne vannak a hivatalosak és a „kispadosok” is.

Igen, ilyen is van, hisz nem maradhat el előadás azért, mert, mondjuk, valamelyikük megfázott, vagy eltörött a lába

– mondta Szikora Róbert.

Megjegyezte, az, hogy a lányok cserélődnek, teljesen természetes, „hiszen az idő telik, szerelembe esnek, férjhez mennek, gyereket szülnek”. Hozzátette, hogy mindenkiről tudja, mi lett vele, nyomon követi a sorsukat.

Elmesélte azt is, hogy bár a jelenlegi munkatársnői jól kijönnek egymással, az évtizedek alatt előfordult, hogy voltak nézeteltérések a lányok között.

Ez egy munkahely, nem csirkeudvar, és nem lehet feszültség sem a zenészek, sem a lányok között. Volt már példa arra, hogy fel kellett emelnem a hangomat, hogy rend legyen. Eddig mindössze egy gidának kellett kiadnom az útját. A nők különleges, furcsa képződmények, nehéz minden helyzetben megtalálni velük a közös hangot, de semmivel sem nehezebb, mint a művészlelkekkel

– fogalmazott a frontember.