szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érkezik Christian Bale új filmje, Paul Thomas Anderson pedig Leonardo DiCaprio és Sean Penn főszereplésével készíti új moziját.

Egy teljes évvel eltolták a hatalmas sikerű, 2022-es Batman folytatását: a második részt így az eredeti tervekkel ellentétben csak 2026. október 2-án mutatják be.

A folytatást szinte azonnal a jól ismert történetet új nézőpontból tálaló film bemutatója után, 2022 áprilisában bejelentették, a rendező, Matt Reeves pedig el is kezdett dolgozni rajta; 2023 legelején pedig kitűzték a 2025. október 3-i premierdátumot. A Hollywood Reporter iparági forrásai úgy tudják: a csúszásnak a hollywoodi írók és színészek tavalyi sztrájkjához van köze.

Az új Batmanről azt írtuk: „A legújabb szuperhősfilm olyan távol áll a műfaj többi darabjától, mint Gothamtől Kápolnásnyék. A Robert Pattinson főszereplésével készült Batman azoknak is képes hidegrázós pillanatokat adni, akik a hátuk közepére sem kívántak volna még egy sebezhetetlen, álarcos igazságosztót.”

Lenyűgöző és meglepő az új Batman, mégis nehéz nézni

A legújabb szuperhősfilm olyan távol áll a műfaj többi darabjától, mint Gothamtől Kápolnásnyék. A Robert Pattinson főszereplésével készült Batman azoknak is képes hidegrázós pillanatokat adni, akik a hátuk közepére sem kívántak volna még egy sebezhetetlen, álarcos igazságosztót.

A film a világjárvány periódusának második legsikeresebb nyitóhétvégéjét hozta, végül világszinten 770 millió dollárt gyűjtött be a mozipénztáraknál; a Colin Farrell által játszott Pingvin külön sorozatot is kap, Matt Reeves pedig sorozatot fejleszt a film alapján az Arkham Elmegyógyintézetről.

A Hollywood Reporter más filmek premierdátumának változásáról is beszámolt: a Maggie Gyllenhaal által rendezett The Bride! került a Batman 2 helyére (2025. október 3.): a film főszereplője Christian Bale lesz, de játszik még benne Jessie Buckley, Peter Sarsgaard, Annette Bening és Penélope Cruz is.

A többek közt az Esőember és a Jó reggelt, Vietnam! rendezőjeként ismert Barry Levinson gengszterfilmje, az Alto Nights idén november helyett csak 2025 márciusában érkezik, Robert De Niróval a főszerepben. Paul Thomas Anderson (Magnólia, Boogie Nights, Vérző olaj) nagyszabású filmje, amelynek mind címét, mind történetét szigorúan titkolják, 2025. augusztus 8-án érkezik, Leonardo DiCaprióval és Sean Penn-nel a főszerepben.