szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legjobb film díjazottját úgy jelentette be, hogy meg sem említette a többi jelöltet. Most elmondta, miért.

A vásárnapi Oscar-gála szokatlanul gyorsan lezajlott, de a pörgős menetrend sem indokolta, hogy az este fénypontjának pillanatában ne hangozzanak el a legjobb film kategória jelöltjei. Pedig pont ez történt, a győztest bejelentő Al Pacino mindössze annyit mondott: „Úgy látom, az Oppenheimer nyert”. A suta bejelentés nagyon sok kritikát kapott az interneten.

Al Pacino most közleményben magyarázta el, hogy az epizód talán sértőnek és bántónak tűnhetett, de valójában szándékos volt, ugyanis a producerek döntöttek úgy, hogy ne mondja el újra a kategória tíz jelöltjét, hiszen a ceremónia során már külön-külön kiemelték őket.

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy részese lehettem az estének, és úgy döntöttem, hogy követem azt az irányt, amelyet meghatároztak a díj átadására. Tisztában vagyok vele, hogy a jelölés hatalmas mérföldkő, valamint azzal is, hogy sértő és bántó, ha ezt nem ismerik el teljes mértékben” – írta Al Pacino, hozzátéve, hogy mélyen együttérez azokkal, akiket ez a mulasztás megkárosított, ezért érezte szükségesnek, hogy kiadja ezt a nyilatkozatot.

A vasárnapi Oscar-gála nagy nyertese volt az Oppenheimer, a ceremóniáról itt olvashatja az összefoglalónkat:

Újabb magyar Oscar-díjast avattak, az Oppenheimer tarolt

Pofonok és egyéb váratlan események nélkül, és megdöbbentően gyorsan zajlott le az idei Oscar-gála, amelyen kíméletlen egyértelműséggel dőlt el a Barbie és az Oppenheimer csatája. Billie Eilish rekordot döntött, és bár lett volna rá esély, ezúttal nem írt történelmet az Amerikai Filmakadémia.