Az énekesnő óvszereket és esemény utáni tablettákat osztogat a turnéján: Olivia Rodrigo húzása megosztja a rajongókat

Olivia Rodrigo ingyen osztogatja koncertjein az óvszereket és esemény utáni tablettákat.

olivia rodrigo (1)
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olivia Rodrigo február végén kezdte járni a világot a GUTS világturnéjával, a 21 éves énekesnő elég merész lépésre szánta el magát, ugyanis úgy döntött, hogy ingyen óvszereket és esemény utáni tablettákat osztogat a koncertjein. 

Olivia Rodrigo óvszereket és esemény utáni tablettákat osztogat ingyen

A március 12-ei, St. Louisban tartott koncertjén osztogatott először fogamzásgátló eszközöket, írta meg a The Hollywood Reporter. Az is kiderült, hogy a turnéja jegybevételének egy részét olyan alapítványoknak adományozza, amelyek rászoruló nőknek segítenek, hogy átessenek az abortuszon. Rodrigo még egy külön kezdeményezést is létrehozott, a Fund 4 Goodot, hogy segítsen az érintetteknek, és egy igazságos és jobb jövőt alakítson ki a fiatal lányoknak és nőknek.

GettyImages-2064223440
Fotó: Jason Kempin / Getty Images Hungary

De miért is olyan fontos ez a dolog Rodrigónak?

Az Amerikai Egyesült Államokban még 2022 nyarán döntött úgy a Legfelsőbb Bíróság, hogy az abortusz mégsem alkotmányos jog, pedig közel fél évszázadig annak számított. Még 1969-ben Norma McCorvey, jogi nevén Jane Roe állapotos lett, de nem szerette volna megtartani a babát, azonban az akkor 21 éves nő Texasban élt, ahol csak akkor tudta volna elvetetni a magzatot, ha veszélyben forgott volna az élete. Végül Henry Wade államügyésszel szemben pert indított. Négy éven át folyt a vita az ügyről, addigra az asszony már rég megszült. Végül 1973-ban kimondták, hogy minden nőt megillet az abortuszhoz való jog, írta meg az Index.

Az Entertainment Weekly is megosztotta Rodrigo nem mindennapi húzását az Instagramon, ami megosztotta a rajongók véleményét.

"Ő olyan jó példakép a fiatal rajongói számára!"

"Ez egy nagyszerű döntés!"

"Mindig is nyíltan felszólalt a reproduktív jogok mellett, ez annyira menő!"

"Mondj, amit akarsz, de ő ezzel nem reklámozza a szexet, egyszerűen megtanítja a rajongóinak, hogy ha szexelni akarsz, akkor vigyázz magadra!"

Nem mindenkinek tetszett az ötlete, sokaknak az szúrt szemet, hogy Rodrigo rajongótáborának egy része még gyerek. Mások azt kifogásolták, hogy esemény utáni tablettákat is osztogat.

"Az óvszer rendben van, de a tablettákhoz orvosi recept és vérvétel szükséges, nem lehet csak úgy beszedni, akár a cukorkát, az nem biztonságos. Ez egy hülye marketingtaktika."

Hazánkban az esemény utáni tabletta továbbra is vényköteles, az Európai Unióban Magyarország az egyetlen, ahol a sürgősségi fogamzásgátlóhoz nem lehet hozzájutni recept nélkül.

Alizée énekelte a Moi... Lolitát: 39 évesen így fest most a francia énekesnő

Alizée slágerét, a Moi... Lolitát imádták az emberek.

Elolvasom

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük