szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A művészi installáció megmozgatta a konteóhívőket, de talán pont ez is volt a cél.

Különös, elég sok kérdést felvető fotó kezdett el terjedni a főleg spanyol nyelvű közösségi médiában: egy összetört, kék Tesla van rajta, amire mintha rázuhant volna egy gigantikus szoborfej.

A felvétel Mexikóváros Roma negyedében készült, és számos konteógyáros fantáziáját beindította. Végül persze kiderült, hogy nem az ufók pottyantották az olmék szobrot a kocsira, és nem is a mesterséges intelligencia generálta a képet. Az egész egy művészi installáció, amit Chavis Mármol alkotott meg; a fej egy kőből faragott, nagyjából kilenc tonna szobor másolata, a kocsi pedig egy Tesla 3-as modell.

Interview with Chavis Mármol who explains his work, part of his series Neo Ta Memes, in which he works on the idea of ​​the Olmec head rethought in the… | By Colima 71 Art Community HotelFacebook

Interview with Chavis Mármol who explains his work, part of his series Neo Ta Memes, in which he works on the idea of ​​the Olmec head rethought in the…

Az alkotás a Neotameme című sorozat része, amiben Mármol többek között éles kapitalizmus-kritikákat fogalmaz meg az olmék ikonográfiát felhasználva.

A művésznek az a célja, hogy elgondolkodtasson a társadalom működéséről, az identitásról és a történelmi gyökerekről. Az installációnak egyértelmű aktualitást ad Elon Musk új mexikói autógyára.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.