szerző:
Tetszett a cikk?

Az idei Európa-liga kiírásban először volt kezdő a magyar válogatott csapatkapitánya.

Lényegében már a csehországi odavágón eldöntötte a továbbjutást a Liverpool, ez azonban cseppet sem látszott meg a Vörösök kezdőcsapatán a Sparta Praha elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágóján. Az idei El szezonban először kapott helyet a kezdőben a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik. Jürgen Klopp Mohamed Szalahnak és Andrew Robertsonnak is bizalmat szavazott a csütörtöki mérkőzésen.

A Liverpool már az első percekben komoly iramot diktált, és a gólra sem kellett sokáig várnia az angol szurkolóknak. A 7. percben Szoboszlai passzából Darwin Núnez volt eredményes. Ha egy üzlet beindul. Egy perc telt csak el és a Pool megduplázta az előnyét, miután Szalah egy szép labdaszerzést követően megtalált Bobby Clarkot, aki pedig nem hibázott. A 10. percben Szalah mesterien tekert a jobb alsóba, három gólosra növelve a hazaiak előnyét, de itt még nem volt vége. A 14. percben az egyiptomi ismét egy gólpasszal vétette magát észre, a teljesen üresen maradt Cody Gakpónak pedig már nem volt nehéz dolga.

A Liverpool játékosai, James McConnell (balra), Szoboszlai Dominik (középen), Mohamed Szalah (jobbra) és Conor Bradley ünnepelnek
Oli SCARFF / AFP

A félidő vége előtt sikerült a szépítés a vendégeknek, Veljko Birmancsevics egy szép akció végén lőtt gólt a bal alsóba, valamelyest kozmetikázva az eredményt, de így is 4–1-es hazai előnnyel mehettek a csapatok az öltözőben. Összesítésben ez 9–2-es liverpooli előnyt jelentett ekkor.

A második félidőben ott folytatta az angol bajnoki címre törő Mersey-parti együttes, ahol az elsőben abbahagyta. Szoboszlai Dominik az 48. percben Szalahtól kapott jó passzt, amit laposan lőtt kapura, a labda megpattant, ezzel védhetetlenné válva. Az 55. percben a csereként beállt Harvey Elliot lőtt egy szöglet után, ebbe azonban még bele tudta tenni a sarkát Gakpo, így a labda utat talált a kapuba. Ezzel már 6–1.

Talán az első félidőt nézve meglepő, de a hátralévő bő fél órában már nem esett gól, 6–1-es győzelmének köszönhetően összesítésben 11–2-vel jutott tovább a Liverpool az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Sallai Roland csapata, a Freiburg csúnya vereségbe szaladt bele a West Ham vendégeként, így a német együttes búcsúzott a sorozattól.