szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tunézia elleni sikert a helyén kell kezelni a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai szerint.

Győzelemmel kezdték az olimpiai selejtezőtornát a magyar férfi kézilabdázók: a csapat magabiztosan játszott Tunézia ellen, a félidőben már hét góllal vezetett, és végül 33-24-re nyert.

A mérkőzés utáni értékelésében Chema Rodríguez szövetségi kapitány arról beszélt, hogy örül a sikernek, mert az első fellépés egy tornán mindig nehéz. Azt is kijelentette, hogy büszke a csapat tagjaira, mert meggyőzően, fókuszáltan játszottak, sokat futottak, jól lőttek és védekeztek, megvolt az egyensúly.

A csapatról, az ellenfelekről és az esélyekről itt írtunk:

Arról is beszélt, hogy két nehéz meccs vár még az együttesre, szombaton Norvégia, vasárnap pedig Portugália ellen, és mindkét csapat nagyon magas színvonalat képvisel, „de mi vagyunk itthon, és ellenük is mindent megteszünk majd a siker érdekében”.

Olimpiát érhet a kézilabdázóknak, ha folytatódik a Chema-csoda

A balátlövő Bodó Richárd arra hívta fel a figyelmet, hogy a Tunézia elleni győzelmet a helyén kell kezelni, és hogy a következő két meccs jóval nehezebb lesz, amiben egyetértett vele Bartucz László kapus, aki a második félidő nagyjából felénél remekül szállt be a játékba.

Gólok, pofonok, mosolyok – ilyen volt a Tunézia elleni kézilabda-selejtező

Szita Zoltán (balátlövő) szerint nagyban hozzájárult a magyar csapat sikeréhez, hogy míg náluk a cserék is hozzá tudtak tenni a jó játékhoz, az ellenfélnél elfáradtak a legjobb játékosok. Azt is kiemelte, hogy a kapitány a tudta pihentetni a kulcsjátékosokat. „Még sok van bennünk, remélem, hogy meg tudjuk mutatni hétvége során” – tette hozzá.

A játéknap másik meccsén Norvégia 32-29-re győzött Portugália ellen, így jelenleg nekik és a magyaroknak is 2-2 pontjuk van, utóbbiak azonban a jobb gólkülönbség miatt vezetik a csoportot.

Szombaton a norvégok elleni mérkőzés 19:30-kor, a vasárnapi, Portugália elleni találkozó pedig 21 órakor kezdődik majd.

Sima magyar siker Tunézia ellen – egy lépéssel közelebb kerültek az olimpiához a férfi kézilabdázók

Megnyerte első meccsét a férfi válogatott a tatabányai selejtezőtornán, ahol eldől, hogy ott lehet-e a párizsi olimpián.