10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

forrás: Prím Online, 2024. március 15. 15:40

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat támogatja online számlázás és adminisztrációs megoldásokkal. Az számlázó program ötlete egy baráti beszélgetés közben merült fel még 2013-ban. A cél már az indulásnál is a magyar vállalkozások mindennapi adminisztrációs terheinek gyors és hatékony megoldása volt. Az ötlet bejött, mert a Billingót mára mintegy 200 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik, és közel 100 millió számlát állítottak ki vele.

2013-ban egy baráti borozós estén merült fel az ötlet, hogy szükség lenne egy egyszerű és könnyen kezelhető számlázóra, ami a vállalkozók mindennapi igényeit tartja szem előtt, mert az akkori kínálatban nem volt hasonló megoldás. A kis társaság összefogott, a fejlesztés elindult, a programot pedig Billingónak keresztelték el. Eleinte csak a készítők és szűk baráti körük használta, de hamar felmerült, hogy más vállalkozásnak is hasznára válna a rendszer.

 

A felismerést követően 2014 márciusában a szoftver mindenki számára elérhetővé vált, megnyitva ezzel kapuit a magyar vállalkozások előtt. Az ötlet működött, és a rendszer a vállalkozók kéréseit meghallgatva folyamatosan fejlődött. Mára a Billingo a mikro- és KKV szektor számára képes teljeskörű digitális ökoszisztémát nyújtani a számlázástól kezdve, a pályázatfigyelésen és könyvelői munka támogatásán át, az e-kereskedelmi megoldásokig.

 

 

Az online számlázó jelenleg tízezres nagyságrendben szolgál ki vállalkozókat naponta, 200 ezernél is több regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik közel 100 millió számlát állítottak ki a rendszerben. Ha ezeket a bizonylatokat A4-es méretben egymás mellé helyeznénk, Budapesttől Új-Zélandig érne a papírhalom.

 

A magyar gazdaságot több jogi változás is felforgatta az elmúlt évtizedben. A legkomolyabb fordulatot a 2021-ben mindenkire kiterjesztett kötelező NAV adatszolgáltatás bevezetése volt, amely több lépésben változtatta meg a számlázással kapcsolatos szokásokat. Ezt követően a kata 2022-es átalakítása és átalányadózás jelentett kihívást a vállalkozásoknak.

 

A Billingo számára a gazdaságot érintő minden változás komoly felelősség, mivel ezekben a bizonytalan pillanatokban van a legnagyobb szükség a vállalkozók támogatására. A visszajelzések alapján a Billingo eddig jól vizsgázott. A vállalkozóknak létrehozott Átalányadó Kalkulátor például a mai napig jelentős segítséget nyújt a az átalányadózást választó vállalkozóknak.

 

 

“Büszke vagyok arra, hogy a Billingo már 10 éve részese a magyar vállalkozások sikereinek. Cégünk ugyanolyan vállalkozásként indult, mint azok, akinek most segítünk a szolgáltatásainkkal. Hálás vagyok, hogy ennyien velünk tartanak ezen az úton." – mondta Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója. “A 10 év alatt voltak olyan események, amiket rekordsebességgel kellett lereagálnunk. A kata átalakítás idején több átalányadós megoldással és információs dömpinggel segítettük a kihívás elé került vállalkozókat. A Billingónál mindig a vállalkozók érdekeit tartottuk szem előtt. Én többek közt ebben látom a sikerünk kulcsát.”

 

“Fantasztikus érzés a Billingo történetének a részese lenni” – mondta Besztró Szabolcs a vállalat operatív és stratégiai igazgatója. “Az elmúlt években a Billingo vállalkozásból vállalattá vált és már nem csak online számlázóként segíti a vállalkozásokat. Jelenleg is komoly fejlesztéseket tervezünk a mesterséges intelligenciát felhasználva. Biztosak vagyunk abban, hogy ezek az újdonságok újabb lehetőségeket teremtenek a magyar vállalkozások számára."

 

A teljes mértékben magyar tulajdonú Billingónak továbbra is fő célja megbízható partnerként segíteni a vállalkozásokat a siker elérésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09