szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látványos drónbemutatóval készültek a Most vagy soha! film alkotói.

Drónok százait reptették csütörtök este, egész pontosan 18:48-kor a Lánchíd mellett a Most vagy soha! film készítői az 1848-as forradalom emlékére. Akkor Rákay Philip forgatókönyvíró-producer még csak arról tett ki egy képet, amint Petőfi Sándor arcképe kirajzolódik a drónokból, most viszont az egész produkcióról kikerült a videó.

A drónokból előbb egy magyar zászlót, majd egy kokárdát formáltak, aztán egy láncot átvágó kard és néhány Nemzeti dalból vett idézet következett, végül pedig a drónok Petőfi-arcképbe formálódtak.

Rákay aztán péntek reggel azzal vétette észre magát, hogy arról beszélt a rádióban, állva tapsolnak a könnyező nézők a moziban az 1848 elképzelt eseményeit megidéző film vetítése közben.

A valaha volt legdrágább magyar filmről készült kritikánkat itt olvashatják:

Most vagy soha!: Rákay Philipék semmit nem értettek meg a forradalomból, hiába forgattak 6 milliárdos filmet róla

Minden idők legnagyobb hazai filmes költségvetése arra ment el, hogy a Most vagy soha! a jó ízlést hírből sem ismerő alkotói megmutassák: mi is tudunk kicsit sárga, kicsit savanyú, B kategóriás akciófilmet készíteni, akár Petőfi Sándorról is, az első magyar Jediről, akit az első magyar Terminátor üldöz megveszekedetten. Kritika.