Konfliktus

A kínai elnök a tengeri konfliktusokra való felkészülést sürgeti

Javítani kell a nemzeti hálózatbiztonság fenntartásának képességén.

2024.03.16 03:41MTI

Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön felszólította a fegyveres erőket, hogy hangolják össze a tengeri katonai konfliktusokra való felkészülést, védjék meg az ország tengeri jogait és érdekeit, valamint a tengeri gazdaság fejlődését.

"Ki kell építeni a kibertér védelmi rendszerét és javítani kell a nemzeti hálózatbiztonság fenntartásának képességét" - idézte Hszi szavait a kínai állami televízió.

Hszi a 14. Országos Népi Gyűlés keretében, a Népi Felszabadító Hadsereg és a Népi Fegyveres Rendőrség küldöttségének plenáris ülésén beszélt a fejlesztendő területekről, amelyek elmondása szerint fontos részét képezik a nemzeti stratégiáknak és képességeknek és nagy jelentőséggel bírnak a kínai modernizáció előmozdítása szempontjából.

A találkozón hat katonai törvényhozó szólalt fel a kibertérben lévő védelmi képességektől kezdve a mesterséges intelligencia alkalmazásán át, a pilóta nélküli harci képességek fejlesztéséig és felhasználásáig terjedő témákban.

Hszi elmondta, hogy Kína törekvése az új minőségű termelőerők fejlesztésének felgyorsítására ritka lehetőségeket biztosított a stratégiai képességek fejlesztésére a feltörekvő területeken, valamint az új termelőerők és stratégiai képességek hatékony integrálódására szólított fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.