Meghalt Bacsó Béla

2024. márc 16. 15:28
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Fotó: Ringier/Oláh Csaba

Meghalt Bacsó Béla, az ELTE Esztétika Tanszékének egykori vezetője / Fotó: Ringier/Oláh Csaba

Bacsó Béla esztéta 71 éves korában hunyt el. Egyetemi tanárként dolgozott, korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Esztétika Tanszékét vezette.

Munkássága során több száz tanulmányt, cikket és kritikát írt, filozófiával, esztétikával, hermeneutikával és fenomenológiával is foglalkozott. Olyan neves folyóiratokat szerkesztett, mint az Athenaeum. Munkásságát Széchenyi-díjjal is elismerték.

A Bacsó Béla halálhírét Janisch Attila magyar filmrendező osztotta meg a Facebook-oldalán, aki megható szavakkal búcsúztatta:

"Jaj nem, ezt nem lehet felfogni, sem elfogadni. Épp néhány napja beszéltünk Bélával, hogy ezen a héten találkozzunk a szokásos Belga béli ebédünkön. Rettenetes hír! Felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Béla volt (és marad) a legcsodálatosabb, legegyenesebb, legméltóságosabb ember, akit a barátunknak tudhattunk. A jellem, a műveltség és a tudás bevehetetlen és megtörhetetlen hegymagasa volt Bacsó Béla. Az emberi minőség egy minőség nélküli korban"

—olvasható a rendező bejegyzésében.

A professzorról az ELTE Esztétika Tanszéke is megemlékezett a közösségi oldalán, amelynek 1997-tól 2016-ig volt a vezetője.

Drága Tanár Úr, soha nem feledjük!

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

gyász

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

gyász Bacsó Béla ELTE elhunyt