50 ember halt meg Angolában

50 halottat követeltek a boszorkányüldöző rituálék

A halálesetek állítólag az év elején Angolában tartott szertartások után következtek be.

2024.03.16 16:18ma.hu

Legalább 50 ember halt meg Angolában, miután arra kényszerítették őket, hogy gyógynövényes főzetet igyanak, hogy bebizonyítsák, nem boszorkánysággal foglalkoznak - jelentette a rendőrség.

A halálesetek az elmúlt két hónapban történtek Camacupa város közelében - mondta Luzia Filemone helyi tanácsos az országos rádiónak, azt állítva, hogy a hagyományos gyógyítók halálos keveréket használtak az eljárások során.

"Több mint 50 áldozatot kényszerítettek arra, hogy megigyák ezt a titokzatos folyadékot, amely a hagyományos gyógyítók szerint bizonyítja, hogy valaki boszorkányságot gyakorol-e vagy sem" - jelentette ki Filemone.

A dél-afrikai ország egyes vidéki közösségeiben még mindig erősen hisznek a fekete mágiában.  

"Elterjedt gyakorlat, hogy az embereket a boszorkányságba vetett hit miatt itatják meg az állítólagos méreggel" - mondta Antonio Hossi rendőrségi szóvivő.  

Angolában nincsenek boszorkánysággal kapcsolatos törvények. Ha az egyéneket boszorkánysággal gyanúsítják, arra kényszerítik őket, hogy elfogyasszanak egy "Mbulungo" nevű mérgező gyógynövényes főzetet. Ha ennek következtében meghalnak, azt bűnösségük bizonyítékának tekintik.

A múlt hónapban letartóztatták Paul Mackenzie-t, a halálszekta feltételezett vezetőjét, aki állítólag több száz követőjét gyilkolta meg Kenyában. Ők Mackenzie prédikációja miatt követtek el öngyilkosságot, miszerint úgy találkozhatnak Jézussal, ha éhen halnak.

A hatóságok szerint 429 holttestet és több tucatnyi sírt találtak egy távoli Shakahola erdőövezetben. A boncolásokból kiderült, hogy az áldozatok többsége éhen halt, de néhányukat, köztük gyerekeket is, állítólag megvertek vagy megfojtottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.