Eljárás indult Bede Zsolt ellen, aki letépte a kokárdát egy momentumos képviselőről

2024.03.16. 17:08
Garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség Bede Zsolt, a Vadhajtások.hu vezetője ellen, miután március 15-én letépte a kokárdát Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselőről, és a párt közlése szerint le is köpte az ellenzéki politikust.

A rendőrök összesen 42 embert igazoltattak, és két esetben tettek feljelentést rendzavarás szabálysértése miatt a március 15-i rendezvényeken Budapesten − írja a Telex rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Négy nagyobb esemény volt a fővárosban a nemzeti ünnepen: délelőtt Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott beszédet, délután a Kutyapárt elfoglalta a Szabadság hidat, Magyar Péter az Andrássy úton jelentette be új politikai közösségét, Karácsony Gergely és civil szervezetek pedig a Szabad sajtó útján tüntettek.

A BRFK ezenkívül

egy médiában megjelent felvétel alapján hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt.

Bár a válaszban a rendőrség nem nevezte meg, de Bede Zsoltról, a fideszes Vadhajtások.hu vezetőjéről van szó, aki a belvárosi Polgári Mulatóban letépte Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselő kokárdáját, és le is köpte a frakcióvezetőt − fogalmazott a portál.