Visszalép a Momentum és a DK egri polgármesterjelöltje

2024.03.16. 18:56
Jánosi Zoltán, a Momentum és a DK egri polgármesterjelöltje közösségi oldalán jelentette be, hogy mégsem indul a városvezetői címért.

Mégsem indul a júniusi önkormányzati választáson Jánosi Zoltán, a Momentum és a DK egri polgármesterjelöltje. A politikus sajnálattal közölte Facebook-oldalán, hogy egészségügyi okok miatt visszalép. 

Mindenkit arra kérek, támogassa a politikai kultúraváltást, és segítse az ellenzéki jelölteket úgy Egerben, mind az ország többi településén

– fogalmazott Jánosi Zoltán.

Eger jelenlegi polgármesterét,  Mirkóczki Ádám volt jobbikos politikust 2019-ben ellenzéki támogatással választották meg. A városvezető azóta eltávolodott az ellenzéktől, amiről egy korábbi  interjúnkban kérdeztük meg. 

A Fidesz Vágner Ákost választotta egri polgármesterjelöltjének 

A Fidesz–KDNP február végén jelentette be, hogy Vágner Ákos agrármérnököt, korábbi agrárkamarai vezetőt választotta egri polgármesterjelöltjének.

Közleményük szerint a 49 éves, egri születésű, jelenleg saját agrár-szaktanácsadó irodáját vezető Vágner Ákos személyében olyan embert kértek fel a feladatra, aki képes békét, valamint egységet teremteni és ismét a fejlődés útjára állítani a várost.

Vágner Ákos kijelentette, hogy amennyiben bizalmat kap az önkormányzati választáson, mindent megtesz azért, hogy a vármegyeszékhely minél gyorsabban fejlődési pályára álljon a jelenlegi stagnálás helyett.