Szlovákia

Medve sebesített meg öt embert Liptószentmiklóson

Az áldozatok egyike csaknem elveszítette az egyik szemét.

2024.03.18 09:07MTI

Medve sebesített meg öt embert Liptószentmiklóson - közölte vasárnap Ján Blchác, a szlovákiai város polgármestere.

A tájékoztatás szerint a 10 és 72 év közötti sérültek harapásokat, illetve karmolásokat szenvedtek, de időközben már elhagyhatták a kórházat. Az áldozatok egyike csaknem elvesztette egyik szemét.

A mintegy 31 500 lakosú városban válságtanács ült össze a történtek nyomán.

Előzetes értesülések szerint a medve a Vág folyón kelhetett át, majd eltévedt a lakott területen. A vadállatot egy bevásárlóközpont mellett is látták, de végül egy erdős területre el tudták kergetni. A hatóságok most a medve kilövését tervezik.

Péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nő vesztette életét, aki egy medve elől menekülve zuhant le egy magaslatról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.