DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Susie Wolff ki akarja deríteni, ki indította a lejárató hadjáratot

Közleményben reagált Toto Wolff felesége az FIA csütörtök esti bejelentésére: hálás az F1-es csapatok támogatásáért, de nem hagyja annyiban az ügyet.

Kedden este robbant a bomba, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség arról adott ki közleményt, hogy felmerült egy csapatfőnök és egy FOM-munkatárs között az összeférhetetlenség és annak gyanúja, hogy bizalmas információk cserélhettek gazdát. Bár nevet nem említett a közlemény, a BusinessF1 cikke nyomán tudható volt, hogy a Wolff házaspárról, a Mercedes F1-es alakulatát irányító Toto Wolffról és az F1 Academy igazgatójaként tevékenykedő Susie Wolffról volt szó.

Az említett lap cikke szerint annak kapcsán merültek fel aggályok, hogy a házaspár megoszthatott egymás között bizalmas információkat a csapatfőnökök tanácskozásairól, valamint a FOM belső köreiből, amellyel előnybe hozhatták a másikat.

f1-susie-wolff-1



Még aznap este cáfoló közleményt adott ki a Formula-1, a Mercedes és igen kemény hangvételben Susie Wolff is. Szerdán pedig jött az újabb fordulat, ugyanis annak ellenére, hogy az említett cikk és az FIA belső köreiből származó információk is említést tettek arról, hogy több csapatfőnök is panaszt emelhetett Wolffék ellen, ezt a kilenc rivális F1-es istálló közös közleményben cáfolta, emellett kiálltak Susie Wolff és az F1 Academy mellett.

Csütörtök aztán az FIA is újra nyilatkozott: az újabb közleményben arról írtak, hogy a FOM magatartási kódexének és összeférhetetlenségi politikájának felülvizsgálatát követően, meggyőződtek arról, hogy az F1 rendszere a kellő megbízhatósággal képes megakadályozni bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, s egyúttal jelezték, hogy senki ellen nincs folyamatban vizsgálat.

Ezzel azonban nem biztos még, hogy lezárult az ügy, péntek dél után nem sokkal ugyanis Susie Wolff a közösségi oldalain megosztott bejegyzésben reagált a tegnap esti fejleményekre, és egyúttal jelezte, hogy ki fogja deríteni, honnan indult is pontosan az egész ügy. Az alábbiakban idézzük Susie Wolff közleményét:

„Amikor tegnap este láttam az FIA közleményét, az első reakcióm az volt: ’Ennyi volt?’. Két napon keresztül gyanúsítgatásokat fogalmaztak meg a tisztességemmel kapcsolatban nyilvánosan és háttéregyeztetések során, de az FIA részéről senki nem beszélt velem közvetlenül.”

f1-toto-susie-wolff-2023

„Lehet, hogy járulékos kárnak számítottam egy másvalaki elleni sikertelen támadásban, vagy a célja voltam egy sikertelen kísérletnek arra vonatkozóan, hogy személyesen engem lejárassanak, de túl keményen dolgoztam ahhoz, hogy megkérdőjelezzék a hírnevemet egy alaptalan sajtóközleménnyel.”

„Hosszú utat tettünk meg sportként. Rendkívül hálás voltam a Formula-1-es csapatok egységes támogatásáért. Nagyon sok szenvedélyes nővel és férfival dolgoztam együtt az F1-nél és az FIA-nál, akik a szívükön viselik a sportunk számára legfőbb érdekeket.”

„Ugyanakkor ez a kis epizód eddig átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül zajlott le. Online bántalmazásokat kaptam a munkámmal és a családommal kapcsolatban. Nem fogom hagyni megfélemlíteni magamat, és a célom, hogy addig menjek a dolgok után, amíg ki nem derítem, ki indította el ezt a hadjáratot és vezette félre a médiát.”

„Ami ezen a héten történt egyszerűen nem elég jó. Sportként jobbat kell követelnünk és jobbat is érdemlünk.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: