Voks 24

Vitézy Dávid indul a főpolgármester-választáson

Szerinte Budapesten öt súlyos problémával néznek szembe.

2024.03.19 10:27MTI

Vitézy Dávid városfejlesztési szakember a Facebook-oldalán kedden közzétett videójában bejelentette, hogy indul a főpolgármester-választáson.

Az ajánlatom a fővárosiaknak Budapest valódi fejlesztése "pártpolitikai csaták, üres ígéretek és egymásra mutogatás helyett" - mondta Vitézy Dávid.

Szerinte Budapesten öt súlyos problémával nézünk szembe: nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet; nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból; az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. Továbbá a fővárosi közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca, a körúton túli Budapestet pedig, ahol "a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut".

Vitézy Dávid szerint - aki magát városfejlesztési szakemberként említi - azért nem sikerült ezeket a problémákat megoldani, mert Budapest "pártpolitikai csatatérré változott".

Minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja: míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, addig a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni - mondta.

Vitézy Dávid kijelentette, ma a budapesti politika egymásra mutogatásról, konkrétumok nélküli ígérgetésről és üres lájkbajnokságról szól.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták - fogalmazott.

Vitézy Dávid elmondta: húsz éve dolgozik Budapest fejlesztésén, civil közlekedési aktivistaként kezdte, alapítójaként vezette a Budapesti Közlekedési Központot, majd a Budapesti Fejlesztési Központot, jelenleg is városfejlesztési szakemberként dolgozik.

Kész terveink vannak Budapest további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV-ek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.