szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tálas Zsófia, aki korábban már nyert BAFTA-díjat egy animációs kisfilmmel, most az Apple+ egyik sorozatával érdemelte ki a jelölést.

A legrangosabb brit szakmai szervezet, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjára jelölték Tálas Zsófiát. A magyar vágó az Apple+ sorozata, az Utolsó befutók harmadik évadjának záró epizódjával érdemelte ki a jelölést. Ugyanennek az évadnak az első részét vágó Sam Williams is jelölést kapott.

A díjakat ebben a kategóriában április 28-án osztja ki a brit filmes és tévés akadémia.

A Londonban élő magyar vágó korábban a Poles Apart című animációs kisfilmjével már nyert egy BAFTA-díjat 2018-ban.

Magyar vágó kisfilmjét is díjazta a brit filmakadémia

Magyar vágója volt a legjobbnak választott animációs kisfilmnek.

Tálas Magyarországon a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek című Reisz Gábor-filmek vágójaként is ismert, utóbbiért 2019-ben neki ítélték oda a Magyar Filmhéten és a Magyar Filmkritikusok Díján a legjobb vágás díját.

A BAFTA mozifilmes elismeréseit idén már kiosztották, akkor a brit filmakadémia egy magyar szakembert, Mihalek Zsuzsát is díjazott: a berendezőnek és két kollégájának, Shona Heathnek és James Price-nak a Budapesten forgatott Szegény párák című filmben végzett munkájáért ítélték oda a legjobb produkciós dizájnért járó elismerést.

Magyar siker is született a „brit Oscaron”

Mihalek Zsuzsának és két kollégájának ítélték oda a legjobb produkciós dizájnért járó díjat a brit filmakadémia gáláján.

A Szegény párák elkészítésében több száz magyar szakember vett részt. A filmről szóló kritikánkat itt, a mozit gyártó magyar cég vezetőjével készült interjút pedig itt olvashatja.