szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HVG Címlapsztori című beszélgetés-sorozatának a következő eseménye március 27-én a jelenből igyekszik kitekinteni a jövőbe.

Elindult a Címlapsztori című sorozatunk, amelyben a HVG szerkesztői és vendégeik beszélgetnek világról, gazdaságról, közéletről, közérzetről, jövőről és kultúráról, kéthetente az Eötvös10 Művelődési Házban. A soron következő esemény két vendége Dr. Kapitány-Fövény Máté és Dr. Rab Árpád lesz, akivel Hamvay Péter, a HVG újságírója, a Portré rovat szerkesztője beszélget majd arról, hogy tudjuk-e uralni a jövőt.

A modern társadalmi és technológiai változások rendkívüli mértékben formálják az emberek mindennapi életét és pszichológiai állapotát. A digitális kultúra térhódításával együtt járó átalakulások számos új kihívást és lehetőséget teremtenek. Hogyan hat a társadalomra és az egyénekre a mesterséges intelligencia? Meddig tart az emberek alkalmazkodóképessége? Hogyan lehet megőrizni a társadalmi egyensúlyt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Eötvös10 Művelődési Ház színpadán.

További részletek:

HVG-Címlapsztori: Tudjuk-e uralni a jövőt?

Mi uralja a címlapokat 2024-ben? Beszélgetések a HVG szerkesztőivel és vendégeikkel világról, gazdaságról, közéletről, közérzetről, jövőről és kultúráról, kéthetente az Eötvös10 Művelődési Házban. Mi köszön vissza a címlapokról 2024-ben? A világ országainak több mint felében tartanak választásokat az idén, de nagy kérdés, hogy vajon a több választás automatikusan több demokráciát, jólétet, biztonságot jelent, vagy épp ellenkezőleg, több illiberalizmust, korrupciót, toxikus megosztottságot?