szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A propagandistáknak azt üzente: szégyelljék legalább annyira magukat, mint az ávós és nyilas verőlegények.

A Kunigunda utcai székháznál a a közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda és a lejárató kampányok ellen tüntettek pénteken. A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által szervezett demonstráción a közmédia épületének falára vetítették ki a 444 karaktergyilkosságokról szóló dokumentumfilmjét, a Valótlanult. (A film alkotói nem vettek részt a tüntetésen.)

A helyszínválasztás nem volt véletlen, ahogy Hadházy a Facebookon írja, üzenni akartak az ott dolgozó propagandistáknak és főnökeiknek. „A propagandistáknak most csak annyit: szégyelljék legalább annyira magukat, mint az ávós és nyilas verőlegények. Persze többségük nem fogja, de üzenem nekik, megteszik ezt majd helyettük gyermekeik és unokáik” – írta Hadházy, aki szerint „a lejáratókampányok pont arról szólnak, mint a koncepciós perek: távol tartani az emberek tömegeit a politikától”, ami pedig megkérdőjelezi a demokrácia alapvető lényegét.

Hadházy írt arról is, hogy „EGY embert le lehet járatni, meg lehet taposni, ki lehet rúgatni az állásából, be lehet börtönözni, meg is lehet gyilkolni. De sok tízezer emberrel nem lehet ugyanezt megtenni.”

A tüntetésen felszólalt Juhász Péter is, aki maga is célpontja volt a propaganda egyik karaktergyilkossági kísérletének.