Meleg tavaszi időnk lesz, de van egy rossz hírünk

2024.03.26. 05:56
Napközben napos időjárásra készülhetünk, amelyet néhol fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. A délkeleti, keleti szél többfelé erős, északnyugaton viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 Celsius-fok között alakul.

Kedden többnyire napos időre számíthatunk, melyet fátyol-, időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg.

A délután második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A délkeleti szél élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lehet.

Hajnalban mínusz 4 és 5, napközben 12 és 18 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Az Időkép szerint az ország északkeleti térségében reggelre pára-, ködfoltok képződhetnek. A HungaroMet előrejelzése szerint kedden nem várható kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség, ugyanakkor a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a déli, kora délutáni órákban Sopron térségében akár 65 kilométer per órás széllökés is előfordulhat.

Vérnyomás-ingadozás és migrén is előfordulhat

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kedden nem lesz front felettünk, de az időjárás így is megterhelő lehet az érzékenyebbek számára.

A hajnali fagyos, párás időben sajoghatnak az ízületek, majd a gyors felmelegedés hatására keringési problémák, vérnyomás-ingadozás léphet fel.

A feltámadó délkeleti szél napközben meleg levegőt hoz magával, így a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras