Ruhákat és játékokat is árulna a BKV, hogy növelje a bevételeit

2024.03.26. 07:15
A BKV Zrt. idei évre vonatkozó üzleti tervéből kiderül, hogy a hiányzó bevételeket új forrásokból is pótolná a vállalat. Ezek között a különböző ajándéktárgyak értékesítése és a síncsiszolás is szerepel.

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) idei üzleti tervét az előző évi beszámolóval együtt szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A BKV-t működtető BKK tavaly 150,3 milliárd forint támogatást kapott a pénzügyi krízisben tengődő fővárostól közlekedésszervezésre. A BKV ehhez további 32 milliárd forintot kért, melyből csak  2,7 milliárdot kapott meg a nehéz finanszírozási helyzet miatt. Így a BKV 29,7 milliárd forint adózás előtti veszteséggel zárta az előző évet – írja a Népszava.

A BKV bevételei növelése érdekében a cég idén két irányba is bővíti tevékenységi körét.

Ezek közül az egyik, hogy játék-, könyv-, újság-, textil- és egyéb áruk kiskereskedelmi forgalmazásba kezd a vállalat, hogy „még eredményesebbé tegyék a meglévő eszközállomány értékesítését, erősítsék a BKV pozitív megítélését és maximalizálják a lehetséges bevételeket az értékesítési helyek gazdagításával”.

A másik pedig, hogy a jövőben külső partnerek számára síncsiszolást is végeznek.

A Népszava idézi a BKV közleményét, melyben a cég emlékeztet, hogy

a BKV Zrt. hosszú ideje foglalkozik ajándéktárgyak értékesítésével. A társasághoz és a közlekedéshez kapcsolódó termékpalettánk folyamatosan bővül, kiadvánnyal, gyermekjátékkal, ruházati cikkekkel is igyekszünk kiszolgálni az egyre növekvő keresletet.

A síncsiszolásról hasonlóan fogalmazott a BKV, kiemelve, hogy „szükséges szakmai kapacitással” rendelkeznek hozzá, ezért a szakértő síncsiszolást azon cégek számára is szeretnék elérhetővé tenni, „akik nem rendelkeznek az ehhez szükséges műszaki háttérrel”.

A BKV mindenesetre azt is megjegyezte, hogy jelenleg „kizárólag tervként szerepel társaságuknál a szolgáltatásbővítés”.

A közösségi közlekedés világában márciustól „új időszámítás” kezdődött az új tarifarendszer bevezetésével, melyről a közelmúltban Karácsony Gergely főpolgármester és Lázár János építési és közlekedési miniszter tartott sajtótájékoztatót.