Otthonától 50 kilométerre találtak rá egy elkóborolt macskára

2024.03.26. 08:11
Hónapok után találták meg az eltűnt ózdi macskát, méghozzá Egerben. A macska sérülten koldult, egy állatmentő orvoshoz vitte, és a chipolvasó azonosította a gazdit.

Az egri Tizeshonvéd utcában kétségbeesetten nyávogott az a fekete-fehér macska, amelyikről kiderült, otthonától 50 kilométerre kóborolt. Az állatra felfigyelt egy helyi nő, aki észrevette azt is, hogy sérült – írta meg a heol.hu Heves vármegyei hírportál.

Cirminek szerencséje volt, mert a hölgy szólt egy civil állatmentőnek, aki orvoshoz vitte az állatot. Ott kiderült, hogy a cica chippel rendelkezik, így a regisztrált chiphez mellékelt telefonszámon elérték a kisállat gazdáját, egy ózdi doktornőt. Kiderült, az Egerben kóborló macskája még január végén tűnt el otthonról.

– Cirmi ma hazatért! Saját 7 éves ivartalanított, kandúr cicánk még január végén tűnt el itthonról. Sokáig vártuk haza, kerestük, figyeltük a helyi eltűnt állatos oldalakat, de egy hónap után már feladtuk. Aztán ma megcsörrent a telefon, hogy megtalálták a cicánkat Egerben! Innen 50 kilométerre! A négysávos út mellett találtak rá, állatbaráthoz ment oda segítséget kérni. Jobb lábán harapás nyoma van.

Mint írta, Cirmi már otthon pihen, egyúttal felhívta a figyelmet a chip fontosságára is.

„Ezért fontos, hogy minden macskában legyen chip. Akár kinti, benti vagy kintibenti! E nélkül esélye sem lett volna hazakerülni! Köszönjük mindenkinek!” – írta a gazdi szombaton.