Novák Katalin és Sulyok Tamás döntései is szerepelnek a Magyar Közlönyben

Untitled-1
2024.03.26. 10:19
Novák Katalin volt és Sulyok Tamás jelenlegi köztársasági elnök döntései egyszerre jelentek meg a legutóbbi Magyar Közlönyben.

A legutóbbi Magyar Közlönyben a kegyelmi botrány miatt távozott Novák Katalin több határozata is megjelent, így érdekes helyzet állt elő, ugyanis a Közlönyben a jelenlegi államfő, Sulyok Tamás döntései is szerepelnek.

Novák Katalin novemberben felmentette Sipos Sándor rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet Magyarországnak a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól, ugyanakkor továbbra is vezeti Magyarország bangkoki nagykövetségét, valamint képviseli Magyarországot a Mianmari Szövetségi Köztársaságban.

Decemberben Kocsis András rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet mentette fel Magyarország hágai nagykövetségének a vezetésére kapott megbízása alól, továbbá Horogszegi Szilágyi Dániel Mihály részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott, valamint megbízta Magyarország hágai nagykövetségének a vezetésével.

Januárban Hetey Ágota részére rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott, februárban pedig Heincz Balázs Attila rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet megbízta Magyarországnak a Trinidad és Tobago Köztársaságban való képviseletével.

Sulyok Tamás pedig márciusban Babity János és Mernyei Ákos Péter részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott.

(Borítókép: Sulyok Tamás és Novák Katalin. Fotó: Papajcsik Péter / Index, Hegedüs Róbert / MTI)