Vona Gábor a hangfelvételről: Nem okozott nagy meglepetést

2024.03.26. 11:59
Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke is reagált a Magyar Péter által közzétett hangfelvételre, amelyet a Diákhitel Központ korábbi vezetője még tavaly januárban rögzített, és amelyen volt felesége, Varga Judit hallható.

Vona Gábor a közösségi oldalán posztolt, miután Magyar Péter közzétette azt a hangfelvételt, amely a Völner–Schadl-ügyben is bizonyító erejű lehet, és amelyen Varga Judit hallható.

A Második Reformkor elnöke leírja, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvétel nem okozott nagy meglepetést a pártja számára, hiszen mindvégig tudták, hogy működik a jelenlegi rendszer.

Ez az egész történet szerencsésebb országokban egy szörnyű családi drámába ágyazott politikai krimi, fikció lenne, nálunk sajnos ez a valóság. A második középkor

– írja a politikus.

Vona Gábor szerint most azt kellene követelni, hogy a hatóságok vizsgálják ki ezt a jogállamiságot érintő súlyos botrányt, de megjegyezte, hogy „éppen az a botrány lényege, hogy Magyarországon nincsenek ilyen hatóságok. Mindent behálóz és kiüresít a rendszer” – írja.

Ezért a 2RK a magyar társadalomhoz fordul ebben a helyzetben: ne várjunk a csodára, hanem kezdjük el megszervezni önmagunk, és dolgozni azért, hogy a második középkorból felkészülten léphessünk át a második reformkorba

– írja a Második Reformkor elnöke, és hozzáteszi, hogy a sajtót, a pártokat és a közvéleményt arra kérik, hogy legyen tekintettel Magyar Péter és Varga Judit három kisgyermekének helyzetére, „ha már oly sok szó esik a gyermekvédelem fontosságáról, és ha már a szüleiknek nem sikerült”.

A Magyar Péter által közzétett hangfelvételre reagált már Varga Judit, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, valamint a Vidéki prókátor néven Facebook-oldalt indított, a kegyelmi botrány kirobbantásában nagy szerepet játszó jogász is.

Gulyás Gergely szerint mindez sok hűhó volt a semmiért, Varga Judit állítása szerint férje évek óta zsarolta őt. A Vidéki prókátor szerint pedig az ügyészségnek a hangfelvétel alapján el kell rendelnie a nyomozást.

Varga Judit posztjára nem sokkal később reagált Magyar Péter, azt üzente a volt igazságügyi miniszternek, hogy ne féljen, mert az igazság felszabadít, és egy egész ország állna mögé.