Adózatlan dohányterméket és kábítószert találtak egy afgán férfinél a fővárosban

2024.03.26. 11:48
Adózatlan dohányterméket és kábítószert találtak egy afgán férfinél, akire a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy fővárosi benzinkút parkolójában figyeltek fel.

A vámhivatal kedden az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, az elkövető éppen magyar adó- és zárjegy nélküli dohánytermékeket pakolt át a kocsijából egy sporttáskába, amikor rajtakapták.

A budapesti pénzügyi nyomozók a férfi lakóhelyén adózatlan dohánytermékeket, kábítószergyanús növényi törmeléket és több millió forint készpénzt találtak.

A NAV felfigyelt arra, hogy a benzinkút területén parkol egy másik autó is, amelyet szintén a külföldi férfi használ. A két autóban több mint 1800 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta és ötszáz adózatlan elektromos cigaretta volt.

Az elkövető ingatlanjában Elf Bar típusú elektromos cigarettákat, közel hatmillió forint készpénzt, valamint 80 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók – ismertette a NAV.

Az adózatlan dohánytermékeket és a vélhetően illegális áruk eladásából származó pénzt a pénzügyőrök, míg a kábítószergyanús anyagot a rendőrnyomozók foglalták le.

Az afgán férfinél kábítószergyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, ami a marihuána hatóanyagára pozitív eredményt mutatott.

Az elkövetőt a pénzügyőrök előállították, majd pénzmosás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a büntetőeljárásban jelenleg szabadlábon védekezik – olvasható a közleményben.