Varga Judit bajba kerülhet – mondta Magyar Péter ügyvédje

2024.03.28. 16:43
Magyar Péter kedden tette közzé a hangfelvételt, amelyen volt felesége, Varga Judit beszél a Völner–Schadl-ügyről. A Diákhitel Központ egykori vezetője korábban azt állította, hogy az egykori igazságügyi miniszternek ebből nem lehet baja. A jogász ügyvédje, Bárándy Péter vitathatónak tartja ezt az állítást.

Ahogy az Index beszámolt róla, Magyar Péter kedden újra az ügyészségen járt, majd nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amin volt feleségével beszélget a Völner–Schadl-ügyről. A hangfelvétel leiratát ide kattintva olvashatja el. A beszélgetésben több személyt név szerint említenek, róluk itt írtunk részletesebben. 

Magyar Péter korábban arról beszélt, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvétel nem árthat Varga Juditnak, ugyanis volt felesége nem követett el semmit, az ügyben feljelentési kötelezettsége sem volt.

A Magyart képviselő Bárándy Péter a Népszavának adott interjúban fejtette ki, hogy a hangfelvétel alapján a bűnpártolás, a hivatali visszaélés és a minősített adattal való visszaélés gyanúja is felmerül. 

Az ügyvéd vitathatónak nevezte Magyar Péter állítását, miszerint nem lehet baja a felvételből Varga Juditnak. 

Bárándy Péter úgy látja, hogy a volt miniszter „olyan titkokat osztott meg az akkori férjével, amelyeket nem lett volna szabad elmondania”. 

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel miatt szerdán tanúként hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Varga Juditot, erről itt írtuk részletesen.