szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új klippel jelentkezett a NER épülését és hanyatlását egyaránt szorosan követő Kozmosz zenekar: a videó itt, a hvg.hu-n látható először. A De én nem az áprilisban érkező új EP előfutára.

„Ha nem lennénk egyszerre mérgesek, olykor kétségbeesettek és csökönyösen kitartóak, akkor bizonyára ez a dal sem született volna meg. De mivel minden nap ilyen gondolatok kavarognak a fejünkben, a legjobbnak tűnt kiírni őket úgy, hogy a koncertre látogatókkal együtt lehessen kiabálni” – mondja a dalról Beke Dani, a két énekessel felálló zenekar a számot jegyző basszusgitárosa.

„Ajánljuk a Fidesz magszavazóinak, tátogó tiktokkereknek, akik nyitottak az újra, és Magyar Péternek, ha el tudja engedni a teátrális rockoperákat – amiben nem vagyunk biztosak” – teszi hozzá.

KOZMOSZ: De én nem (ÚJ VIDEÓ 2024)

A Kozmosz klipje a De én nem című új dalhoz, a 2024 áprilisában megjelenő 1987 EP-ről. Lesz még! www.facebook.com/kozmoszzenekar www.instagram.com/kozmosz_zenekar


A dal zeneileg a hardcore New York-i hulláma felé nyúl ki a Kozmosz poppunkjából, míg a videó akár egyes Blink 182 klipek előtti tisztelgésnek is beillik

.A De én nem az április elején érkező EP, az 1987 elsőként megjelenő dala. A zenekar 2022 óta újra aktív, tavasszal Budapest mellett Győrben, Veszprémben és Szegeden is koncertezik.

Korábban olyan slágerekkel keltettek feltűnést többek közt, mint a N. E. R. (Schmitt Pál köszöntése) az Okosak földje, amiben azt énekelték, hogy „Mi vagyunk Orbán és mi vagyunk Gyurcsány / Mi vagyunk a rendőr, az orvos, a furcsán / bekötött nemzet, ez a szédült nép / mi vagyunk a tábor és az ellenség”, vagy a Kedves vezető: “Itt épül a lehető legszebb temető / A kedves vezető számít rád! / Tartsd meg a kritikád, csak tátsad a kicsi szád / A kedves vezető számít rád!”