Ne dobd ki az ázott teafiltert: így teszi ragyogóvá a koszos üveget

Furcsán hangzik, de a teafilter hatásos tisztítóeszközzé válhat kiázás után, ahogy egy csésze hideg tea is.

Teás üvegtisztítás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Korábban is születtek már meglepő, de hatásos otthoni módszerek a penész vagy éppen a foltok eltávolítására. Elég csak a hűtőbe rakott WC-papír-gurigára vagy a különféle házi tisztítószerekre gondolni, a legújabb trükkhöz pedig csak teafilter szükséges. 

Így teszi ragyogóvá a koszos üveget a teafilter

Nemcsak frissítő ital, hanem kitűnő takarítószer lehet a kiázott teafilterből, ahogy korábbi cikkünkben mi is említettük. Amellett, hogy remek szagtalanító és növényföld-kiegészítő, csillogóvá varázsol minden üvegfelületet is. Elég csak rányomnod a kiázott teafiltert akár a mikrohullámú sütőn, akár a zuhanyüvegen található foltokra, és nyomban eltűnnek majd, ahogy ez a lenti videón is látható. 

@washy_wash #nobodysgonnaknow #hack #mirrorhack #fypp ♬ how would they know bad girls club - Sara Speax

A teafilter helyett használhatod magát a kihűlt teát is, úgy, hogy egy rongyot vagy szivacsot mártasz bele, és azzal törlöd át az üveget. De beletöltheted a teát egy spriccelőfejes flakonba is a könnyebb használat érdekében, csak ne felejtsd el áttörölni egy száraz ronggyal a végén a kezelt felületet. Több ezer lelkes rajongója van a teás módszernek, amit mindenféle üvegfelületen, sőt, még az eljegyzési gyűrűn is sikeresen használtak néhányan a közösségi médián megosztott hozzászólások szerint. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Más üvegtisztító tippek

A teás módszer helyett természetesen kipróbálhatsz más háztartási tippeket, így az ecetes vagy a szódabikarbónás tisztítást is. Előbbihez csak keverj össze ugyanannyi ecetet és vizet, majd öntsd a keveréket egy flakonba. Ne az üvegre, hanem egy rongyra szórj belőle, így elkerülheted, hogy a szer az ezüstbevonat alá menjen és fekete foltokat eredményezzen. 

Ha az ecetes keverékhez még egy kis szódabikarbónát is adsz, még hatásosabb lesz az eredmény. Még egy tipp a tisztításhoz, ne körbe-körbe töröld le a tükröt, mert ilyenkor újra kosz kerülhet az üvegre a rongyról. Hanem inkább S vonalban tisztítsd meg a felületet fentről lefelé, így egy mozdulat is elég lesz. 

Olvass tovább! Ezt tedd a hűtőbe a penész ellen - Nem túl szép látvány, de tényleg használ

A közösségi oldalakon is hódít a régóta használt, penész elleni trükk, amihez csupán egy hozzávalóra van szükség.

Ezt tedd a hűtőbe a penész ellen - Nem túl szép látvány, de tényleg használ

A közösségi oldalakon is hódít a régóta használt, penész elleni trükk, amihez csupán egy hozzávalóra van szükség.

Elolvasom
Ezt is szeretjük