Így szüntesd meg a dohos szagot a szekrényben - 3 tipp, amivel újra illatosak lesznek a ruháid

A penészgombák által okozott dohos szag ellen jó pár természetes módszer létezik, amikkel a kedvenc ruháidat is megmentheted.

Dohos szekrény szagtalanítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A penész sajnos bárhol képes megtelepedni a faltól egészen a kád széléig, de akár még a ruhásszekrényben is. Nem kell azonban kétségbe esned, ha ezt tapasztalod, mert néhány egyszerű módszerrel könnyen megszüntetheted a problémát. 

Így szüntesd meg a dohos szagot a szekrényben

Nemcsak régi, hanem új szekrény esetén is előfordulhat dohos szag, ha nem szellőzik rendesen. Sokat segíthet, ha nem pakolod tele a szekrényed ruhákkal, és elég helyet hagysz köztük. Akár néhány lyukat is fúrhatsz a szekrény oldalába, amin keresztül szellőzhet. Vagy csak hagyd nyitva a szekrényajtót néha. A már kialakult penészt a legkönnyebben ecetes, szódabikarbónás vizes keverékkel tudod eltüntetni. Fele-fele arányban használd az ecetet és a vizet, és adj hozzájuk egy kiskanál szódabikarbónát. 

dohos szekrény cikk
Fotó: Petra Olteanu / 500px / Getty Images Hungary

Ebbe a keverékbe márts bele egy kefét vagy szivacsot, és töröld át vele a foltot, majd hagyd száradni. A dohos szag ellen is hatásos a szódabikarbóna, amit elég csak egy kis zacskóban a szekrénybe tenned, hogy hatástalanítsa a szagokat. Ugyanilyen hatásos a kávézacc, amit érdemes havonta kicserélni. A macskatartók biztos nem lepődnek meg azon sem, hogy a macskaalom is kitűnő szagtalanító, használatakor azért arra vigyázz, hogy a cicád ne a szekrényedbe fészkelje magát. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Természetes illatosítók

A dohos szag semlegesítése után számtalan természetes illatosítót használhatsz, mint a jól ismert levendula, ami a molyokat is távol tartja. De a különféle illóolajakba mártott vattapamacsok vagy papírtörlők is remek illatot biztosítanak a szekrénynek. Ahogy az erős illatú szappanok is, amiket azért csomagolj egy vékony, áteresztő anyagba a ruháid védelmében. Ha pedig van kedved, akár saját készítésű potpurrit is használhatsz, amire mi is ajánlottunk már ötleteket egykorábbi cikkünkben

Olvass tovább! Így tüntesd el a fürdődből a makacs penészfoltokat vegyszer nélkül - 4 módszer, ami biztosan beválik

A penész a fürdőben igen makacsul meg tud ragadni, de a következő természetes szerek segítségével hosszú időre eltüntetheted.

Így tüntesd el a fürdődből a makacs penészfoltokat vegyszer nélkül - 4 módszer, ami biztosan beválik

A penész a fürdőben igen makacsul meg tud ragadni, de a következő természetes szerek segítségével hosszú időre eltüntetheted.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük