Csíkmentes és sokáig illatos lesz a padló, ha így mosol fel - 4 hasznos tipp a ragyogó eredményhez

Bár a felmosáshoz nem kell különleges szaktudás, azért van néhány trükk, amivel szebb eredményt érhetsz el.

Tippek a csíkmentes padlóért
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik legegyszerűbb takarítási feladat a felmosás, hiszen nem kell hozzá más, csupán egy felmosószett meg egy kis tisztítószeres víz. Igen ám, de ahhoz, hogy valóban tiszta és illatos legyen a végeredmény, nem árt tudni egy-két hasznos trükköt. 

Csíkmentes és illatos lesz a padló, ha így mosol fel

A gyors felmosás gyakori eredménye a csíkos padló, ami általában a túl sok tisztítószernek köszönhető. Ha szeretnéd ezt a hibát elkerülni, mindig ügyelj arra, mennyi felmosószert teszel a vízhez, mivel a fel nem oldódott anyag ott marad a padlón. Olvasd el a címkéken ajánlott keverési arányt, hogy elkerüld a fenti hibát. Nem csak a mennyiség, a minőség is számít, érdemes a padlóhoz leginkább megfelelő szert használnod. A bolti készítmények helyett egyébként alkalmazhatsz természetes tisztítószereket is. 

felmosás cikk
Fotó: Snappy_girl / Getty Images Hungary

Mint például az ecet, ami fertőtlenítő hatású, és szinte bármilyen felületet, hajópadlót, csempét, laminált padlót és linóleumot is tökéletesen megtisztít. Míg fa-, márvány- vagy kőfelületeken inkább vízben oldott mosószappant érdemes használni. Mindkét keverékhez adhatsz pár csepp illóolajat is, garantálva a felmosás utáni friss illatot. A tisztítószer mellett természetesen a felmosónak is nagy szerep jut, ezért ne használj koszos, régi felmosót, amiről könnyen újabb szöszök hullhatnak le. A lapos és a szálas változat közül pedig inkább az előbbit válaszd könnyebb kezelése és tisztíthatósága miatt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Használj két vödröt

Kissé bonyolultabb, de azért otthon is megoldható módszer, ha ragyogó padlót szeretnél, a két felmosóvödör használata. Az egyikben tisztítószeres, a másikban tiszta víz van, amiben felmosás után leöblítheted a felmosót. Így kevesebb koszt viszel át a tisztítószeres, felmosáshoz használt vízbe. A tökéletes eredményért a felmosás után még száraz moppal is töröld át a padlót, hogy biztosan csík- és foltmentes legyen. 

Olvass tovább - Vegyszermentes házi felmosószer készítése, amitől nem hullámosodik a laminált padló

Egyszerű, de nagyszerű tippek laminált padló pucolására, ha már meguntad a vegyszeres felmosást.

Vegyszermentes házi felmosószer készítése, amitől nem hullámosodik a laminált padló

Egyszerű, de nagyszerű tippek laminált parketta pucolására, ha már meguntad a vegyszeres felmosást.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük