Jön az év meccse! – Thury Gábor jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.12.09. 23:44

Kezdem a tényekkel: a labdarúgó NB I első 15 fordulóját tekintve a Paks még sohasem szerzett annyi pontot, mint a 2023–2024-es idényben, 31-et. A Ferencváros a mezőkövesdi, elmaradt találkozóján aratott 2–0-s győzelmével 30 pontnál tart. A vasárnapi Paks–Fradi rangadó tétje az őszi elsőség, az biztos, hogy a hazaiak legrosszabb esetben is – az utolsó őszi fordulóban a Fehérvár elleni eredménytől függetlenül – a második helyen zárják a szezont.

A bajnokságot illetően az év meccse következik!

Hahn János a vele készült interjúban feleleveníti az FTC-vel kapcsolatos emlékeit, s bizony szóba kerül a Groupama Arénában elszenvedett 6–1-es vereség is. Ugyanakkor a 2021-ben 22 találattal gólkirály, 28 éves csatár elmondja, a realitás talaján kell maradni. A közelmúltban az együttes két másik kiválósága, Böde Dániel és Papp Kristóf szinte szóról szóra ugyanezt mondta, hozzátéve, hogy az FTC a legjobb csapat Magyarországon.

Az a vasárnapi mérkőzés eredményétől függetlenül valóban így van, ám nem mindegy, az Európa-konferencialigában a továbbjutásért harcoló bajnoki címvédő milyen eredményt ér el Pakson. Egyfelől, amíg a hazaiaknak az Üllői úti zakót követően hét győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlegük, a vendégek a mezőkövesdi győzelem előtt botladoztak: két vereséget szenvedtek (Kecskemét, Fehérvár) és két döntetlent játszottak (Puskás Akadémia, Mezőkövesd). Ám az is tény, hogy a szeptemberben kinevezett Dejan Sztankovics edzővel az Ekl-ben jól megy a csapatnak.

Beleképzeltem magam mindkét együttes játékosainak a helyébe. Kezdjük a fradistákkal: nem engedhetem meg magamnak, hogy a bajnokcsapat futballistájaként vesztesként jöjjek le a pályáról. Minőségi légiósokkal bizonyítanunk kell, hogy jobbak vagyunk. Bár nem rám tartozik, hogy a költségvetés szempontjából jóval jobban állunk, mint az ellenfél, de ezért is szégyen lenne, ha nem gyűrnénk le.

Paksiként fűtene a bizonyítási vágy, hogy megmutassuk, színtiszta magyar gárda is felveheti a versenyt a bajnokkal. Nincs veszítenivalónk, csak némi dac bennem, hogy megmutassam, vagyok valaki. Hajtok azért is, hogy talán felfigyeljenek rám, mint Varga Barnabásra… Ha mégsem, maradok Pakson, családias a légkör, jó az edző.

A lényeg, hogy nagy meccs lesz!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik