Vona Gábor gyermekvédelmi intézkedésre szólította fel a kormányt

2024.04.02. 17:11
Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke kedden a Belügyminisztérium épülete előtt szólította fel a kormányt, hogy mielőbb intézkedjenek a gyermekvédelemmel kapcsolatban. A politikus szerint a probléma elfeledetté vált, és „néhány hangzatos mondaton kívül semmi érdemi lépés nem történt″.

A Második Reformkor elnöke és pártja szakmai igazgatója, Búzás Balázs kedden a Belügyminisztérium épülete előtt jelentette be, hogy cselekvésre szólítják fel a kormányt a gyermekvédelmi ügyben. 

Vona Gábor szerint politikai pártként megszólítva érezték magukat, hogy válaszoljanak a problémával kapcsolatos három kérdésre. A belügyminiszternek egy borítékot adtak át, amelyben javaslataik szerepeltek.

Szeretnénk a kormányt figyelmeztetni és emlékeztetni arra, hogy elfeledkezett erről a problémáról. Nem csak mi, hanem még nagyon sokan mások sem fogják eltűrni azt a kormánynak, hogy az időre bízza ezt a kérdést

– fejtette ki Vona Gábor.

Hozzátette, hogy javaslataikat többek között a Karmelita kolostorhoz, az Igazságügyi Minisztériumhoz és a Sándor Palotához is elviszik. Mint mondta, nem szabad hagyni, hogy „a kormány megússza” a gyermekvédelmi kérdést. Véleménye szerint néhány hangzatos mondaton kívül semmi érdemi lépés nem történt az ügyben. 

Felidézte, hogy gyermekek védelmére indított februári tüntetésen személyesen is ott volt. Mint mondta, a Hősök terén tartott demonstráció rendhagyó volt, mert civilek szervezték, valamint a youtuberek és influenszerek is rávilágítottak arra „a tarthatatlan állapotra”, ami Magyarországon uralkodik. 

A Második Reformkor szakmai igazgatója szerint a gyermekvédelem elfeledetté vált a kormány számára. Magyarországot egy „rosszléti államnak” tartják, mivel az állam nem törődik a polgárai fizikai és mentális egészségével és nem vállal felelősséget értük. Megjegyezte, a jelenlegi probléma, hogy Magyarországon egy gyermeknek félnie kell, és abúzusoktól kell tartania.

„Ahhoz, hogy a fiatalok ne vándoroljanak ki Magyarországról, ahhoz, hogy egy lehetőségekkel teli életet tudjanak kezdeni itthon, biztosítanunk kell a gyermekkor biztonságát” – fogalmazott Búzás Balázs.