Kós Hubert: „Nincs változás, Párizsig Bobbal készülök”

Az amerikai úszóközeget sokkolta a hír, hogy a Arizona State történelmi NCAA-győzelme után néhány órával az egyetem csapatát kilenc éve irányító Bob Bowman bejelentette: a következő idénytől már a texasi egyetem austini bázisán dolgozik tovább. És a sokkon kivételesen osztozunk mi is, hiszen eddig az ASU csapatában készült világbajnokunk, Kós Hubert, plusz Sárkány Zalán is (és oda tart Pádár Nikolett is, igaz, ő csak 2025-től).

Rövidtávon egyértelműen Kós Hubi jövője a nagy kérdés, hiszen az ő felkészítése a párizsi olimpiáig kiemelt jelentőségű. Nos, a 200 háton vb-aranyérmes klasszis megnyugtató hírrel szolgált: „Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba – utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leonnal (Marchand-nal) másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan.”

Az NCAA-győzelem mámorában mindenkit letaglózott a hír, az úszók még csak nem is gyanították, mi van készülőben. Hogy az olimpiát követően Kós Hubi sorsa miként alakul, azt most még lehetetlen megmondani – az amerikai média mindenesetre abban biztos, hogy Marchand követi Bowmant Texasba. „Bob most ott van sajtótájékoztatón, szerdán jön vissza, utána tudok beszélni vele” – mondta ennek kapcsán Hubi, aki ugyanakkor megosztott egy sokat mondó részletet is a történtekről. Merthogy Bowman a csapatmeetingen esedékes bejelentés előtt egyedül Marchand-nal tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: „Hubira is mindenképpen vigyázni fogok.”

A Kós Hubert: „Nincs változás, Párizsig Bobbal készülök” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.