USA

Kivégeztek egy kettős gyilkosságért elítélt férfit Oklahomában

Halálos ítéletet hajtottak végre Oklahoma államban egy több mint két évtizede történt kettős gyilkosság elkövetőjén, egy 41 éves férfin.

2024.04.05 07:10MTI

Michael DeWayne Smith esetében halálos injekcióval hajtották végre a legsúlyosabb ítéletet Oklahoma állam büntetésvégrehajtási intézményében, miután szerdán a büntetőügyi fellebbezési bíróság elutasította az elítélt negyedik kegyelmi kérvényét is.

A két áldozat egyikének családtagjai a helyszínen voltak, amikor rokonuk gyilkosa tettéért életével fizetett.

Michael DeWayne Smith a márciusban tartott kegyelmi meghallgatáson bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól, és azt hangoztatta, hogy nem felelős a gyilkosságokért, úgy fogalmazott, hogy kábítószer hatása alatt állt amikor tetteit elkövette. Ügyvédei szintén beszámíthatatlanságára hivatkoztak.

Az ügyészek ezzel szemben arra hívták fel a figyelmet, hogy a gyilkosságok elkövetése idején az akkor 20 év körüli férfi egy banda könyörtelen tagja volt és megtorlásként ölt. Az egyik áldozatával azért végzett, mert azt gondolta róla, hogy annak fia információkat adott át a rendőrségnek a hollétével kapcsolatban. Vallomása szerint a másik áldozatot, egy bolti eladót, azért ölte meg mert szerinte tiszteletlenül nyilatkozott a bandájáról egy interjúban.

Michael DeWayne Smith volt idén az első akin Oklahomában halálos ítéletet hajtottak végre. 2021 óta, amikor Oklahoma ismét gyakorlattá tette a halálos ítéletet, ő volt a tizenkettedik elítélt, akit kivégeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.