Borkai Zsolt mögött is Gyurcsány Ferenc áll? Bizarr plakátok jelentek meg Győrben

2024. ápr 5. 17:36
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Borkai Zsoltról és Gyurcsány Ferencről szóló plakátok jelentek meg Győrben / Fotó: Pozsonyi Zita

Borkai Zsoltról és Gyurcsány Ferencről szóló plakátok jelentek meg Győrben / Fotó: Pozsonyi Zita

Győrben olyan plakátok jelentek meg, amelyek egyértelműen azt az üzenetet hordozzák, hogy Borkai Zsolt, a város egykori polgármestere Gyurcsány Ferenc embere. A plakátkampány mögött egy relatíve új civil szervezet áll, amely mögött egy bizonyos Panda Ákos és Morvay László tanácsadó állnak. Ők azonban nem kívánták elmagyarázni plakátjuk okát, sem pedig annak anyagi hátterét.

Rengeteg plakát jelent meg nemrég Győrben, melyeken az látszik, hogy egy Borkai Zsolt maszkot vesz le magáról Gyurcsány Ferenc, a felirat pedig a következő: Vigyázat, csalók! Borkai eladta a lelkét Gyurcsánynak! Eladná Győrt is! A plakátokon felelős kiadóként a Győri Civilek Körének Egyesülete van feltüntetve. A plakátok kiadójaként feltüntetett egyesület elnöke Panda Ákos a Fidesz szimpatizánsának vallja magát, a szervezet másik bejegyzett képviselője, Morvay László pedig kétszer is indult Győrben önkormányzati választókerületben a Fidesz színeiben még Borkai Zsolt alatt, utána pedig Dézsi Csaba András jelenlegi polgármesternek adott 1,5 millió forintért tanácsokat, emellett a győri önkormányzat gazdasági és tulajdonosi bizottságába is beválasztották külsős tagként – közölte a 24.hu.

Mint írják, a szervezetet nem sokan ismerik az észak-dunántúli megyeszékhelyen, ami nem is csoda, hiszen csak 2024. február 29-én jegyezték be a január 30-án létrejött egyesületet a bíróság Civil szervezetek névjegyzéke szerint.

A lap felkereste mindkét vezetőt, hogy a Gyurcsány–Borkai-plakátokról kérdezzék őket, ám Morvay László Panda Ákoshoz küldte őket, akihez azonban elérhetőséggel nem szolgált, így ő sem adott választ, ahogy a lap által szintén felkeresett Dézsi Csaba András, a jelenlegi győri polgármester sem.

A lap arra volt kíváncsi, pontosan milyen pénzből finanszírozták a plakátokat, illetve hogy azok elhelyezését, annak költségét támogatta-e anyagilag vagy más módon a Fidesz vagy bármely más politikai szervezet, azok bármely háttérintézménye, alapítványa, tagozata, vagy akár a győri önkormányzat. Végül a plakát tartalma által érintett helyi politikusokkal tudtak csak beszélni.

A Közösen a Jövőnkért Egyesület színeiben polgármesterjelöltként induló Borkai Zsolt, korábbi fideszes városvezető szerint „ez egyértelműen Dézsi Csaba András (jelenlegi győri polgármester) műve, hiszen ennek a három hónapja létrehozott egyesületnek az egyik képviselője Morvay László, aki már az én polgármesterségem alatt is fideszes politikus volt, kétszer is indult a bácsai választókerületben, most pedig polgármesteri biztos Dézsi mellett. Tehát nyilvánvaló, hogy ezt a Fidesz, illetve Dézsi csinálták. Ez kampányfinanszírozási problémákat is felvet.”

Nem tudom, hogy nevetségesnek vagy gusztustalannak tartsam-e ezt a szintet?

– reagált Borkai Zsolt a lapnak, akik felkeresték még Glázer Tímea DK-s önkormányzati képviselőt is, aki a párt győri polgármesterjelöltje.

„Az ellenzéki pártok alig jutnak hozzá az óriásplakátokhoz, mindenki látja, hogy szinte mindenütt a kormánypárt van rajtuk. De ez sem elég, még az egyértelműen hozzájuk tartozó, civilnek nevezett szervezeteiken keresztül is lefoglalják ezeket. Ciklusok óta így van, hogy nem kapunk elég plakáthelyet” – állította a DK-s politikus.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Győr

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Győr Borkai Zsolt Gyurcsány Ferenc Önkormányzati választások polgármester

Játssz és nyerj!