Labdarúgó NB I: A Paks a Ferencváros legyőzésével élen zárja az évet

MH/MTI
2023. december 10. vasárnap. 21:39

A tolnai csapat, amely a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen hazai pályán a mostani bajnoki idényben, sikerével négy pontra növelte előnyét a második FTC-vel szemben.

A két együttes augusztus végi mérkőzését a fővárosiak 6-1-re nyerték, a paksiaknak ezúttal sikerült visszavágniuk.

Rövid ferencvárosi mezőnyfölény után a Paks elkezdte magasan letámadni ellenfelét, ennek eredményeként percekig az FTC kapuja előtt tartotta a labdát, majd egy jobb oldali szöglet után fejesből meg is szerezte a vezetést. Ezt követően megint a vendégek próbáltak kezdeményezni, de negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett a Paks, mivel Aaneba nem különösebben nehéz helyzetben rosszul adta haza a labdát, Könyves lecsapott rá és elpasszolta Dibusz mellett. Bognár György, a hazaiak vezetőedzője hamar cserére kényszerült, Hahn sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A félidő felétől komoly mezőnyfölénybe került a Ferencváros, de kevés helyzetet tudott kialakítani, mivel a Paks szervezetten futballozott. Amikor pedig szükség volt rá, Szappanos védett.

A pihenő után nagy tempót diktált az FTC, tíz perc elteltével azonban kiegyenelítettebbé vált a játék. Dejan Stankovic, a vendégek vezetőedzője a 68. percben hármas cserére szánta el magát, többek között pályára lépett a válogatott Varga Barnabás, aki október 22-én sérült meg és azóta nem játszott. Egy perccel később szépített az FTC, Marquinhos fordult kapura, majd 17 méterről a bal felsőbe tekert. A hajrára emberhátrányba került a fővárosi együttes, amely a gólja után komoly energiát mozgósítva támadott. A Paks büntetőből növelte előnyét, majd a csereként beállt Lisztes gyorsan válaszolt, de a három pont a hazaiaké lett.

A Ferencváros negyedórányi „előnyt adott” a Paksnak, ami döntőnek bizonyult.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (2-0)

Paks, 4201 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Papp (8.), Könyves (15.), Szabó B. (85., 11-esből), illetve Marquinhos (69.), Lisztes (87.)
piros lap: Makreckis (77.)
sárga lap: Kovács K. (27.), Szélpál (38.), Kinyik (81.), illetve Gojak (18.), Civic (24.), Makreckis (59., 77.), Ben Romdhane (78.)

Paksi FC:
Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Horváth K. (Balogh B., a szünetben), Mezei, Osváth – Könyves (Böde, 73.), Hahn (Szabó B., 17.; Skribek 88.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz – Makreckis, Aaneba, Cissé, Civic – Abu Fani (Katona B., a szünetben), Besic (Esiti, 68.) – Marquinhos, Gojak (Ben Romdhane, 68.), Zachariassen (Lisztes, 74.) – Pesic (Varga B., 68.)

Írta a Magyar Hírlap