Donáth Anna Magyar Péternek üzent: kemény választ kapott a Momentum elnöke

2024. ápr 11. 15:50
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Donáth Anna kritizálta Magyar Pétert, de egy gesztust is tett felé / Fotó: Zsolnai Péter

Donáth Anna kritizálta Magyar Pétert, de egy gesztust is tett felé / Fotó: Zsolnai Péter

Donáth Anna a közösségi-oldalára kirakott videóval üzent Magyar Péternek. Szerinte a céljaik közösek, és személy szerint örül, hogy ennyi embert sikerült utcára vinni. Viszont aggódva nézi, hogy a színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el.

A Momentum elnöke a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amiben egyrészről az aggályait fejezte ki Magyar Péter eddigi magatartásmintáit illetően:

„Most azért szólalok meg, mert azt látom, hogy a színre lépéseddel olyan magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban, amik mellett egy szabadságszerető, liberális embernek nem szabad szó nélkül elmennie, így én sem mehetek el, mert nagyon-nagyon veszélyesnek tartom.”

Donáth úgy látja, hogy annak a logika mentén, miszerint, aki nincs velem, az ellenem van, azáltal senkinek nem lehet igaza. Az adott mentális alapján, „tényleg csak a falhoz lehet csapni újra és újra ezt az országot, ahogy ezt most a saját bőrünkön tapasztaljuk. Sőt, az elmúlt tizennégy éve ebben éltünk.”

Én egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol az oknyomozó újságíró tényleg nyugodtan megírhatja a cikkét, mert a közvélemény és az intézményeink megvédik. És nem kell attól tartania, hogy lepropagandistázzák, vagy azonnal szétszedik

– fogalmazott a politikus, utalva ezzel a hvg.hu-n közölt cikkre, ami körül hatalmas botrány robbant ki. A lap birtokába került ugyanis egy olyan rendőrségi jelentés, amely Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit egy súlyos vitájának részleteit bontja ki. A HVG munkatársa, Dezső András készített egy interjút Magyarral, amiben átbeszélik a jelentésben foglaltakat. Később viszont letiltotta az ott elhangzottak felhasználását, majd ő állt ki vele a nyilvánosság elé, propagandistának hívva az újságírót. Magyar utólag elnézést kért az újságírótól.

„Sőt én egy olyan országban szeretnék élni, ahol a közéleti youtuber nyugodtan megcsinálhatja a videóját, és nem kell attól tartania, hogy bárki majd megfenyegeti”

– folytatta a Momentum elnöke, ezzel utalva Pottyondy Edinának a héten megjelent Facebook-posztjára. Ebben azt fejti ki a youtuber, hogy nincs lelkiereje megcsinálni eheti videóját, mivel megrémíti „az az elfogult őrület, ahogy Magyar Péterhez viszonyul az ellenzéki világ egy része.”

Borzalmas azt látni, hogy oda jutottunk, hogy bizonyos közszereplőket nem lehet egyszerűen kritizálni, mert a rajongótáboruk azonnal a kritikus torkának esik” – mondta Donáth, aki hozzátette, Magyarnak abban igaza van, hogy az Orbán-Gyurcsány tengelyt kell meghaladni, azonban arra kérte őt, hogy segítsen „megteremteni azt az újfajta, pozitívabb légkört, amire elképesztően nagy szüksége van ennek az országnak.”

Donáth a videó végén pedig egy gesztust is tett Magyar irányába. Úgy fogalmazott, „azt gondolom, hogy a céljaink nagyrészt közösek. Egyrészt Orbán Viktor rendszerének a bukását szeretnénk, másrészt egy új, fejlődő Magyarország megteremtését.”

Magyar Péter kommentben reagált a Momentum elnöke által elmondottakra, ezt most változatlanul idézzük: „Kedves Anna, továbbra is az lenne a kérdésem, hogy ne adj a számba olyan mondatokat, amiket nem mondtam, illetve ha idézel, akkor azt pontosan tedd. Köszönöm. A tanácsokat is köszönöm. Ahogy látod, kritikát, vagyis inkább aljas, hazug lejáratást kapok eleget. Nem gondolom, hogy elugrottam volna előlük, vagy hátráltam volna. Azt sem hiszem, hogy miattam ne mondaná el vki. a véleményét, legyen az youtuber, vagy más. Sőt éppen úgy látom, hogy a színre lépésem óta rengeteg ember újra mer/akar véleményt nyilvánítani közéleti és jogi kérdésekben. Jó munkát!”

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Magyar Péter

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Donáth Anna Magyar Péter üzenet gesztus kritika

Játssz és nyerj!