Eladó a horvátországi kastély, mely egykor Corvin Jánosé volt

Kistábor, Mali Tabor
Kistábor kastélya Horvátországban
Vágólapra másolva!
Eladó Kistábor (horvátul: Mali Tabor) kastélya Horvátországban, a történelmi épület a Christie's  kínálatában érhető el.
Vágólapra másolva!

A várkastély a 15. század második felében épült, a legvalószínűbben 1490 körül. Írásos forrásban 1511-ben történt először utalás rá. A kastély első birtokosa 1497-ben Hunyadi Mátyás fia, Corvin János volt, majd több tulajdonosváltást követően az ír származású Kavanagh-családé lett, akiknek utódai egészen a második világháborúig birtokolták.

A várkastélyt a 18. és 19. században főúri kastéllyá építették át. Az egykori zárt belsőudvaros épületből mára két szárny, három saroktorony és a kapuvédmű maradt.

Az épület a Szutla folyónál, közel a szlovén-horvát határnál található. A kastélybirtok teljes területe több mint 50 ezer m2, az épület földszintjének alapterülete 1250 m2. Kistábor a horvát fővárosból, Zágrábból, bő egyórányi autózással elérhető.

A kastélyépület jelenleg elhagyatottan áll, állaga erősen romlik, turisták által nem látogatható. Az épület ugyanakkor műemléki jelentőségű, és valamennyi közműhöz rendelkezik csatlakozással.

A katalógusban 570 ezer eurós áron (kb. 220 millió forint) kínált ingatlan elsősorban befektetőknek ajánlott. A szükséges fejlesztések elvégzésével idősek otthona, gyógyfürdő, illetve butikhotel is működtethető az épületben.

A korábbi híradásokból ugyanakkor kiderül, hogy az ingatlant már egy ideje piacon tartják. Több befektető érdeklődött már iránta, de adásvételi szerződés aláírása még nem történt meg.