A Samsung One UI 6.1 frissítése után még tovább működhet telefonjának akkumulátora

2023. dec 11. 10:04
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A Samsung az akkumulátor töltésének beállítására három új lehetőséget tesz elérhetővé: Basic, Adapt és Max néven. Mindenki a saját használati stílusához igazítgatja az akkumulátor használatát. / Kép: NorthFoto

A Samsung az akkumulátor töltésének beállítására három új lehetőséget tesz elérhetővé: Basic, Adapt és Max néven. Mindenki a saját használati stílusához igazítgatja az akkumulátor használatát. / Kép: NorthFoto

Már eltelt néhány hónap azóta, hogy a Samsung kiadta a One UI 6 stabil verzióját, így nem csoda, ha elindultak a találgatások arról, hogy a következő frissítés vajon milyen újdonságokat tartogat? Egy új információszivárgás adott pár ötletet, hogy mire számíthatunk.

Tarun Vats tippadó az X/Twitteren közzétett bejegyzése szerint a One UI 6.1 javíthatja a Samsung „Akkumulátor védelme” funkcióját azzal, hogy a felhasználók jobban szabályozhatják telefonjuk töltését. A pletyka alapján úgy tűnik, a Samsung három új lehetőséget tesz elérhetővé: Basic, Adapt és Max.

Hogyan ellenőrizheti az androidos telefon akkumulátorának állapotát?

Hogyan ellenőrizheti az androidos telefon akkumulátorának állapotát?

A Basic állítólag leállítja a telefon töltését, ha eléri a 100 százalékot, és csak akkor indul újra, ha a töltöttség 95 százalék alá esik. Az Adapt úgy működik, mint a Pixel saját adaptív töltési funkciója, ahol a töltés 80 százalékánál szünetel, abban az időszakban, amikor általában alszik, majd ébredés előtt befejeződik. Míg a Max állítólag megakadályozza a telefon 80 százalék feletti feltöltését. A lítiumakkumulátorok 100 százalékos töltése vagy 20 százalékos töltöttség alá süllyedése befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan romlik le az energiatárolási képesség, ezért egy ilyen funkció hasznos lenne – írja az AndroidAuthority.

Amellett, hogy a töltés feletti nagyobb kontrollt kapnánk+, úgy tűnik, hogy a One UI 6.1 a Google mesterséges intelligencia által generált háttérképekből is meríthet. A kiszivárogtató azt állítja, hogy a háttérkép-szolgáltatások több testre szabási lehetőséget kapnak majd, feltételezve, hogy abban a Samsung mesterséges intelligenciája valamilyen szerepet játszhat.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

akkumulátor üzemidő

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Samsung akkumulátor üzemidő akkumulátor One UI okostelefon mobiltelefon