Bezárták a zalai hullámvasutat, amit Rogán Antal adott át és egymilliárd forintos állami támogatást kapott

2024. ápr 14. 19:53
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Bezárt a zalai hullámvasút, amit öt éve maga Rogán Antal adott át / Fotó: MTI/Varga György

Bezárt a zalai hullámvasút, amit öt éve maga Rogán Antal adott át / Fotó: MTI/Varga György

Mindenféle indoklás nélkül bezárt a több mint egymilliárdból épült élménypark, amit napra pontosan öt évvel ezelőtt adott át Rogán Antal.

A létesítmény közösségi oldalán egy rövid közlemény olvasható, miszerint a Zobori Élménypark végleg bezárja kapuit – vette észre a Kanizsa Médiaház. Mint írják, az okokról nincs szó, helyette az oldal már egy bükfürdői létesítményt reklámoz. A létesítményt 2019-ben 1 milliárd forintért fejlesztették, akkor készült el az ország egyetlen fix telepítésű hullámvasútja.

(A legfrissebb hírek itt)

Hozzáteszik, hogy anno Rogán Antal az átadón megjegyezte:

Zalaszabar megelőzte Budapestet.

2019 áprilisában Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és a hozzá tartozó Zobori Élménypark átadásakor Rogán Antal fel is ült a hullámvasútra – emlékeztet a 444.hu.

Azt írják, a Zobori Élménypark teljes költségvetése 2019-ben 1,271 milliárd forint volt, ebből pedig 923 millió forint támogatást az állam nyújtott az Orbán Ráhelhez köthető Magyar Turisztikai Ügynökség által osztogatott Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásából. Hozzáteszik, hogy a Kisfaludy Program vissza nem térítendő támogatásait nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívásokon tették közzé.

Megjegyzik: a zalaszabari szabadidőközpont a sok egyéb mellett a zánkai tábort felújító Szabadics Zoltán projektje volt. Ő a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatósági elnöke egyben.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

hullámvasút

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rogán Antal Zala bezárt

Játssz és nyerj!