Kocsis Máté kemény üzenetet küldött a pedofiloknak: kiderült, milyen szigorítások várhatók a gyermekvédelmi törvényben

2024. ápr 15. 6:59
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kocsis Máté elárulta, még áprilisban benyújthatják a javaslatot a készülő gyermekvédelmi szigorítást illetően / Fotó: Zsolnai Péter

Kocsis Máté elárulta: még áprilisban benyújthatják a javaslatot a gyermekvédelmi szabályozás szigorításáról / Fotó: Zsolnai Péter

Kocsis Máté a vasárnapi Bayer Show-ban elmondta, hogy a pedofil bűnelkövetésre vonatkozó szabályokat módosíthatják, így például az elévülési időt is elfelejthetik a pedofil bűnelkövetők.

A Blikk is megírta nemrégiben, hogy heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény. Erről még a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence adott tájékoztatást.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap este a HírTV Bayer Show című műsorában elárulta a készülő gyermekvédelmi szigorítás kapcsolatban, hogy még áprilisban benyújthatják az arról szóló a javaslatot – vette észre az Index.

Állítása szerint a két évvel ezelőtti népszavazáson több mint 3,6 millióan azonos irányú választ adtak, s ilyen akarategység 1990 óta nem volt, a kérdésekből pedig következtek a döntések.

„A furcsa kegyelmi ügy, ez az óriási hiba, lehet, hogy politikailag vagy a médiában belerondított, de attól mi még ugyanazt az utat járjuk. A hiba elkövetődött, a mi oldalunkon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs – lásd Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást –, ettől függetlenül az a dolgunk, hogy a szabályokat megalkossuk”

– mondta Kocsis. A frakcióvezető ezt követően konkrét példákat is felhozott...

„Például jellemző volt az előkészítő munka során az a tapasztalat, hogy a gyermekvédelmi jelzőrendszerben részt vevők néhány esetben nem jelzik az általuk észlelt bántalmazásokat. Ezen túl ez büntetőjogilag szankcionálva lesz. Olyan nincs, hogy valaki észleli a gyermekbántalmazást, de nem jelzi a hatóságoknak.”

Rétvári Bence: heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Rétvári Bence: heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Hangsúlyozta azt is, hogy a gyermekvédelemben és a jelzőrendszerben is nagyon nagy részben becsületes, tisztességes emberek dolgoznak, emiatt óva intett mindenkit az általánosítástól.

A javaslatok között fellelhető, hogy a szülők az internetszolgáltatóknál tudják korlátozni a gyermekeik számára elérhető internetes felületeket: „a szülő megmondhatja, hogy a kiskorú gyermeke mely tartalmakhoz nem férhet hozzá”.

A pedofil bűnelkövetéshez kapcsolódó szabályokat is módosíthatják: „Ilyen ügyben nincs kegyelem. Az elévülési időt elfelejthetik a pedofil bűnelkövetők. Azt is elfelejthetik életük végéig, hogy erkölcsi bizonyítványt kapjanak. Ha egy pedofil életre szóló sebet ejt egy gyermeken, akkor az állam azt tudja ígérni, hogy mi is életre szóló sebet ejtünk rajta. Ő már soha nem lesz tiszta ember. Nem fogja az állam megengedni, hogy 10-20-30 év elteltével tiszta lappal indulhasson. Örökre ott marad rajta a bélyeg”.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

gyermekvédelmi törvény

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Kocsis Máté gyermekvédelem szigorítás gyermekvédelmi törvény

Játssz és nyerj!