2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ezeregy éjszaka: Debütált Geszti Péter world musicalje - képek
Meghirdette Dóm téri évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok
Gubik Petra főszereplésével debütál a Rebecca a Dóm téren
István, a király - négy helyett öt estén át!
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Gallusz Nikolett és Janza Kata váltja egymást a Rebeccában

Janza Kata és Gallusz Nikolett csatlakozik Gubik Petrához a Rebecca női főszerepeiben a Szegedi Szabadtéri Játékok 2024-es bemutatóján. A színművészek Mrs. Danvers és Beatrice szerepein osztoznak majd, váltott szereposztásban a Dóm téren.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nézőinek két kedvenc, visszatérő színésznője is fellép a Béres Attila új rendezésében, önálló produkcióként készülő Rebecca musicalben 2024 nyarán. Janza Kata és Gallusz Nikolett közösen, váltott szereposztásban alakítja majd Sylvester Lévay és Michael Kunze gótikus szerelmi történetének két fontos nőalakját: az előadás fő antagonistáját, Mrs. Danvers házvezetőnőt, valamint a Gubik Petra által játszott főhős sógornőjét, Beatrice-t.

A Szegedre már szinte haza érkező Janza Kata sok Lévay-Kunze musical sztárja, egyúttal lelkes híve: „Nagy rajongója vagyok Sylvester Lévaynak! Semmivel sem összetéveszthető különleges zenei hangzással bír minden egyes musicalje. Ráadásul nagyívű ensemble-dalok is vannak bennük, ami nekem nagyon tetszik: kevés zeneszerző fordít arra energiát, hogy egy komoly csapat együtt is megszólalhasson, de Sylvester igen, és ez a Rebeccánál sincs másképp.” A művész az elhunyt úrnő emlékét megszállottan őrző, vasszigorú komorna alakját nagy sikerrel alakította a grandiózus musical első hazai színrevitele alkalmával az Operettszínházban. Max de Winter nővérét, a jólelkű Beatrice-t is próbálta ekkor, nézők előtt azonban most először játssza a szerepet. A Gubik Petra által megformált „Én” sógornője a főhőst nyomozása során támogató kevesek egyike, aki a férj rideg viselkedéséhez is kulcsot ad, árnyalva a férfi alakját.

Akárcsak váltótársa, Gallusz Nikolett is több ízben – a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Mamma mia! főbb szerepeiben – fellépett már a Szegedi Szabadtérin. A színművész nagyon hűséges a Madách Színházhoz, amelynek társulati tagja, korábban a Szabadtéri Játékokra is a fővárosi teátrum kötelékében érkezett, ezért különösen örömteli feladat számára egy önálló, új bemutatóval visszatérni Szegedre, méghozzá a művész által nagyra tartott rendezővel és művésztársakkal, egy olyan darabban, amelyet mindig csodált: „Tulajdonképpen mind a Rebecca, mind Béres Attila rendező úr új nekem – ez a szépsége is – árulta el. - Janza Kata, akit emberileg is és művészileg is nagyra tartok, már játszotta a szerepeket, neki valahol már megvan. Én viszont a teljesen újdonsült bekerülők közé tartozom, ami ilyenkor mégiscsak nagyon különleges helyzet.”

A két színésznő ráadásul két, szöges ellentétben álló szerepet sajátít majd el közösen. „Csodálatos dolog egy musicalen belül két szerepet játszani. Ez eddig kétszer fordult ellő életemben: a Mozartban először Nannerl szerepét játszottam, és később kaptam meg Waldstätten bárónőt egy felújítás során; az Elfújta a szélben pedig elsőként Belle Watlinget alakítottam, másodszor Scarlett O’Harát, épp a szegedi Dóm téren. Ez lesz így a harmadik alkalom, hogy egy második szerepet is eljátszhatok egy musicalen belül, úgyhogy számomra ez kihívás, nagyon izgalmas utazás lesz” – véli Janza Kata, aki szakmai megmérettetésként tekint a két szerep közötti kontrasztra: „Nem tudom, lelkileg hogyan fogom viselni, hogy egyik nap így, másik nap úgy – ez furcsa lesz, hozzá kell edződni, de remélem, a próbák alatt erre lesz lehetőség. A könnyebbségét az adja, hogy a Mrs. Danverst már nagyon ismerem, az útját már nem kell kitalálnom, nem kell vele külön foglalkoznom. Beatrice jellemfejlődésével természetesen igen.”

 „Az, hogy egyszerre két szerepet próbálunk, azt gondolom, egy mély érzésű és tapasztalt művésznek ijesztő dolog. Akkor válik majd örömtelivé, amikor birtokában leszek a szerepnek. Noha tudom, hogy képes vagyok rá és nagyon örülök neki, az természetes reakció, hogy az ember megilletődik.” – vallotta Gallusz, akihez közel áll az a természetes báj, amely Beatrice-t rendre jellemzi a musical színreviteleiben: „A magam Gallusz Nikolettes módján én is szeretném ezt az empatikus, közvetlen és kedves oldalamat megmutatni” - árulta el. A Manderley új úrnőjének útját álló Mrs. Danvers karakteréhez az áldozatkész megszállottság tulajdonságán át közelít, amely művészemberként számára is jól ismert: „Nem a gyűlölködés, a gonoszság oldaláról kellene megfognom, hanem onnan, hogy ismer egy életet, ragaszkodik egy otthonhoz, egy megszokott és imádott kastélyhoz és személyhez, Rebeccához, és mindezt nem tudja elengedni. Annyira ráfüggött Rebeccára, a mellette betöltött szerepére, fontosságára, hogy nem tudta enélkül elképzelni az életét. Megható is lehet a nézők számára, hiszen kicsiben minden ember átéli ezt a gyászt: valami megszűnt - akkor ki vagyok én, és mi lesz mostantól velem? Nagy szeretettel várom Mrs. Danvers szerepét, mert ismerem magamban is azt a fanatikus, ragaszkodó valakit, aki nehezen látja be a változásokat.”

A színművésznők közreműködésével július 26-án debütál a Rebecca, amelyet további négy alkalommal láthatnak majd a nézők – a musical történetében először szabadtéren, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

JEGYEK

Szegedi Szabadtéri 

[2023.12.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még