Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 11. 13:00

Itt a lista arról, mire guglizott rá a legtöbb magyar 2023-ban

A Google az év végéhez közeledve szokásához híven közzétette az idei keresési trendeket, melyből kiderül, hogy mire kerestek rá legtöbbször a magyarok 2023-ban.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében a világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak kerültek a leginkább előtérbe, korrajzot adva így az adott évről. Idén sincs ez másképp, a cég ezúttal is készült országokra lebontott listával, amiből kiderül, mire kerestek rá a magyarok a legtöbbször 2023-ban. A Year in Search listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, melyekből a duplikációkat, spameket kiszűri a rendszer.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az év legtöbbeket érdeklő hírességeinek listáján Azahriah került az élre, akit Eszenyi Enikő követett szorosan. Külön lista mutatja az idén távozott ismert emberek iránti érdeklődést, Suhajda Szilárd és Matthew Perry csak néhány a leggyakrabban keresett személyek közül.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezett lett például az idei év két nagy riválisa, az Oppenheimer és a Barbie film, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is. Legnépszerűbb sporteseménynek az Atlétikai Vb és Eb selejtező bizonyult, utóbbi esetén a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.

Az elektronikai eszközökkel kapcsolatos keresések idei népszerűségi listáját az iPhone termékek uralták, egészen pontosan az iPhone 15, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max került az első három helyre a kütyük kategóriájában, amit követett negyedikként az IQOS Iluma dohányhevítő eszköz és a Honor 90 készülék. Az idei évben pedig az almás pitén túl leginkább az érdekelte a magyarokat, mit lehet készíteni őzlábgombából.

Külön érdekesség, hogy a Google ezúttal annak is utánajárt, hogy 25 év alatt mely személyekre, eseményekre és kifejezésekre kerestek rá legtöbbet a felhasználók szerte a világon, s összeállította a legnépszerűbb találatok listáját. Az elmúlt negyed évszázad legfelkapottabb Google keresései közt van Freddie Mercury, Albert Einstein, a Barbie játék, Chopin, Pókember, Rihanna, Frida Kahlo és Beyoncé.

listak_(1)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról