szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két-három ember kivételével a legnehezebb pillanataiban nem kapott senkitől érzelmi támogatást, nyilatkozta Vadon Jani azután, hogy kiderült, abbahagyja a rádiózást. Ugyanakkor közölte: nem azért távozik, mert megromlott volna a viszonya kollégáival, Rákóczi Ferivel és Sebestyén Balázzsal.

Az egész ország által ismert rádiós triumvirátus, a Sebestyén–Vadon–Rákóczi felállás eddigi formájában megszűnik létezni, miután hétfőn előbb a Rádió 1-en, adásban, majd a Balázsék című műsor Facebook-oldalán is megerősítették, hogy Vadon Jani abbahagyja a rádiózást, és egy sor új kihívás elé néz.

A Balázsék közleményében azt írták, hogy Vadon a régóta dédelgetett álmait szeretné megvalósítani. „Nagyon szomorúak vagyunk, de a legjobbakat kívánjuk neki, és reméljük, hogy megtalálja a számításait" – fogalmaztak.

Az rtl.hu szemléje szerint Vadon azt mondta az adásban, hogy egy olyan döntést hozott meg, amit nem kényszerített rá senki, csupán arról van szó, hogy még intenzívebben szeretne foglalkozni azokkal a dolgokkal, amelyekre a rádiózás mellett most is időt fordít. Konkrétumokat nem árult el, de annyi kiderült, hogy az egyik mellékprojektjét például missziójának tekinti.

Szeretné, ha elfoglaltságai nem a pénzről és nem az ismertségről szólnának, „hanem arról, hogy feltöltsem magam olyan élményekkel, impulzusokkal a családommal, barátaimmal együtt, amik nagyon sokat jelentenek a számomra, és eddig nem volt rájuk elég időm, energiám” – mondta. Hozzátette, hogy például a rádiós karrierje alatt soha nem volt lehetősége elvinni a gyereket az iskolába.

Fülöp Máté

Azt is megjegyezte, hogy úgy érzi, az évek alatt mindvégig „egy kicsit körön kívül" maradt, és két-három ember kivételével a legnehezebb pillanataiban sem kapott támogatást érzelmileg senkitől a szakmából. „Rohadtul cserben hagytak" – mondta, mire Sebestyén Balázs hozzátette, hogy „akkor sem állnak ki melletted, ha a körön belül vagy".

A távozó rádiós nem azért megy el, mert megromlott volna a viszonya Rákóczi Ferivel és Sebestyén Balázzsal. Utóbbi két műsorvezető gyászidőszakként éli meg a mostani helyzetet, „szomorúak vagyunk, hogy egy családtag kirepül, de örülünk is, hogy 53 évesen valaki még tele van tervekkel, vágyakkal" – nyilatkozta Sebestyén.

„Elmondhatatlanul jó volt" – írta ezt Rákóczi Feri a 15 évről, amit Vadon Janival és Sebestyén Balázzsal közös műsorukban eltöltött.

Ebből az apropóból Rákóczi közös fotókat is megosztott a kollégájáról, az egyiken például egy oldalkocsis motoron láthatóak ketten.